ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωκοινοβούλιο και Μετανάστευση: Ο λόγος που δεν άφησαν τους Κύπριους να μιλήσουν - Η εξήγηση που έδωσε ο Λουκάς Φουρλάς

Ευρωκοινοβούλιο και Μετανάστευση: Ο λόγος που δεν άφησαν τους Κύπριους να μιλήσουν - Η εξήγηση που έδωσε ο Λουκάς Φουρλάς

Υπερψηφίστηκε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ωστόσο δεν δόθηκε ο λόγος σε κανένα Κύπριο Ευρωβουλευτή να μιλήσει.

Ο Λουκάς Φουρλάς Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» είπε πως η ψήφιση του Συμφώνου «Είναι ένα βήμα από αυτό που είμαστε σήμερα....δεν λύνει όμως τα προβλήματα».

Όπως ανέφερε υπάρχουν πράγματα που δεν ρυθμίζονται από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και τα νομοσχέδια που απαρτίζουν τη νέα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον κ.Φουρλά ναι μεν υπάρχουν «Καλές προθέσεις με την προοπτική ότι όλα αυτά θα ρυθμιστούν στην πορεία».

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπέρ του Συμφώνου ψήφισαν ο Λουκάς Φουρλάς, η Ελένη Σταύρου, ο Δημήτρης Παπαδάκης και ο Γιώργος Μαυρίδης, ενώ κατά ψήφισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Τ/κ Ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα το οποίο συζητά τα τελευταία πέντε χρόνια έντονα το Ευρωκοινοβούλιο.

Ωστόσο παρότι η Κύπρος επηρεάζεται περισσότερο από μεταναστευτικές ροές, εντούτοις δεν δόθηκε σε κανένα Κύπριο Ευρωβουλευτή ο λόγος.

Ο κ.Φουρλάς εξήγησε τις διαδικασίες στο Ευρωκοινοβούλιο και το λόγο για τον οποίο δεν μίλησαν ενώπιον της Ολομέλειας της Ευρωβουλής οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές.

«Αυτοί που μίλησαν χθες ήταν οι εισηγητές των θεμάτων και κάποιοι παλιοί ευρωβουλευτές. Δεν μας έδωσαν τον λόγο .... Είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ νωρίτερα στην πολιτική μου ομάδα και να θέσω όλα αυτά τα ζητήματα».

Εν συνεχεία εξήγησε ότι κάθε πολιτική ομάδα έχει κάποιο χρόνο που δίνεται και αναλόγως αιτημάτων δίνεται ο λόγος.

Παρότι δεν επιλέχθηκαν Κύπριοι να μιλήσουν, ο κ.Φουρλάς κατέθεσε γραπτώς την θέση του ενώπιων του Ευρωκοινοβουλίου.

Εν κατακλείδι ο κ.Φουρλάς σημείωσε για την ψήφιση του Συμφώνου «Ως Κύπρος το χαιρετίζουμε άλλα δεν είναι ικανοποιητικό»

Δείτε βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΣε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top