ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Μεταβαίνει στη Βιέννη μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Όσα θα «πέσουν στο τραπέζι»

ΠτΔ: Μεταβαίνει στη Βιέννη μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Όσα θα «πέσουν στο τραπέζι»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αύριο, 12 Απριλίου, στη Βιέννη, όπου θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ και του Καγκελάριου της Αυστρίας κ. Καρλ Νεχάμερ.

Το δείπνο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο βράδυ στην Καγκελαρία της Αυστρίας, θα απασχολήσει ο καταρτισμός της στρατηγικής ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη πενταετία.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν οι υπό διαμόρφωση προτεραιότητες στρατηγικής ατζέντας για μια πιο ισχυρή Ευρώπη,  όπως η εξωτερική δράση, η άμυνα και η ασφάλεια, η μετανάστευση και η διεύρυνση, θέματα ανταγωνιστικότητας και ευημερίας, όπως η δίδυμη μετάβαση, η επιχειρηματικότητα, η κοινωνική πρόνοια, καθώς και ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου και τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Κατά την άφιξη του στην Καγκελαρία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα τύχει υποδοχής από τον Καγκελάριο της Αυστρίας και ακολούθως θα παρακαθίσει στο δείπνο μαζί με τους ηγέτες της Αυστρίας, της Δανίας, της Μάλτας, της Λετονίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 13 Απριλίου, θα συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Αντωνίου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top