ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμύρισε αίθουσα σχολείου: Κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την στέγη - Τι απαντούν οι τεχνικές Υπηρεσίες - Βίντεο

Πλημμύρισε αίθουσα σχολείου: Κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την στέγη - Τι απαντούν οι τεχνικές Υπηρεσίες - Βίντεο

Επικίνδυνη για την ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών η στέγη της πολλαπλής αίθουσας σε Γυμνάσιο στη Λευκωσία, φωνάζουν οι γονείς.

«Πρωτόγονες» στιγμές έζησαν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων. Μάλιστα ακαδημίες που χρησιμοποιούσαν το χώρο τα απογεύματα ακύρωσαν τις προπονήσεις τους λόγω όπως ανακοίνωσαν ακαταλληλότητας της αίθουσας.

Το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες και βίντεο με την πλημμυρισμένη αίθουσα στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Λευκωσίας, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Το περιστατικό έφερε στην δημοσιότητα ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης και ο Σύνδεσμος Γονέων του Γυμνασίου, αναρτώντας βίντεο με νερά να κατακλύζουν την αίθουσα πολλαπλής χρήσεως.

«Ούτε πως υπάρχει στέγαστρο και το αρμόδιο Υπουργείο δεν λαμβάνει κανένα μέτρο και περιορίζεται στις μελέτες, παρόλες τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες.

Καταστρέφεται κρατική περιουσία και κανείς δεν συγκινείτε, οι μαθητές δεν προστατεύονται και καμία μελέτη για την ανθεκτικότητα του στέγαστρου», αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ.Ορφανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline , το σχολείο τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει κάθε φορά το ίδιο πρόβλημα κατά τις βροχερές μέρες, παρότι έχει αποταθεί αρκετές φορές για τον εν λόγω ζήτημα στη Σχολική Εφορεία και Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Εικόνες ντροπής για το εκπαιδευτικό κτιριακό σύστημα στην Κύπρο εν έτει 2024, αναφέρουν γονείς.

Σ.Γονέων: «Aν δεν δοθούν άμεσες λύσεις θα λάβουμε περισσότερα μέτρα»

H κ.Καντζηλιέρη Άντρη, Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων, του Γυμνασίου ανέφερε στο ThemaOnline:

«Το σχολείο και ο Σύνδεσμος Γονέων τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κάνει πάρα πολλές επιστολές για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο είναι πάνω από 3 χρόνια. Οι μόνες υποσχέσεις προφορικές του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι προσπαθεί να βρει τα λεφτά και να κάνει μελέτες. Επειδή σαν γονείς θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο θέμα εξαντλήθηκε , αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις θα λάβουμε περισσότερα μέτρα».

Η κ.Καντζηλιέρη, ανέφερε ότι η αίθουσα χρησιμοποιείται για απογευματινά αθλητικά προγράμματα από διάφορες ακαδημίες, οι οποίοι εκφράζουν τα παράπονα τους για την ακαταλληλότητα της αίθουσας και ότι τις τελευταίες μέρες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις προπονήσεις τους.

 

Μάλιστα ο Σύνδεσμος Γονέων εξέδωσε και ανακοίνωση αναφέροντας:

«Μετά τις βροχές για ακόμα μια φορά η αίθουσα πολλαπλής χρήσης του σχολείου μας έχει πλημμυρίσει με αποκορύφωμα αυτή τη φορά να τρέχει και από διάφορα σημεία της οροφής.

Η σχολική διεύθυνση, η Σχολική Εφορεία και ο Σύνδεσμος Γονέων έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες εδώ και χρόνια αλλά δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα.

Για αυτή την κατάσταση είναι ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας αλλά δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις δεν έχουν συμπεριλάβει ποτέ το συγκεκριμένο πρόβλημα στον προϋπολογισμό τους, ενώ αναγνωρίζουν την επικινδυνότητα, με αποτέλεσμα κάθε φορά η κατάσταση να χειροτερεύει σε σημείο που το σχολείο να αναγκαστεί σήμερα να κλείσει την αίθουσα για να προλάβει τυχόν ατυχήματα λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες των Τεχνικών Υπηρεσιών για λύση του προβλήματος».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι πληροφορίες του ThemaOnline αναφέρουν ότι ενώ τόσο ο Σύνδεσμος Γονέων όσο και η Σχολική Εφορεία είχαν ενημέρωση ότι θα γίνει έμβασμα μέχρι τα Χριστούγεννα ένα ποσό για να ξεκινήσει επιδιόρθωση εντούτοις μέχρι σήμερα αυτό δεν πραγματοποιήθηκε.

Ορφανίδης: «Απειλείται η σωματική ακεραιότητα μαθητών ....υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει»

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Χρίστος Ορφανίδη, ανάφερε στο ThemaOnline:

«Έχω γίνει δέκτης αρκετών καταγγελιών , ότι υπάρχουν από χρόνια κατ'επανάληψη διαμαρτυρίες εκκλήσεις στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου. Δυστυχώς κανείς δεν έλαβε μέχρι σήμερα οποιαδήποτε μέτρα. Η απάντηση που δίνεται είναι ότι γίνονται μελέτες . Διερωτώμαι μέχρι πότε θα λήξουν αυτές οι μελέτες. Η ίδια η Υπουργός δεν έχει δείξει καμία ευαισθησία και να παρέμβει για το συγκεκριμένο θέμα . Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την σημερινή Υπουργό αλλά και τους προηγούμενους Υπουργούς. Απειλείται η σωματική ακεραιότητα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, διότι προσωπικά θεωρώ ότι από τα πολλά χρόνια που συμβαίνει , ενδεχομένως η στέγη να έχει πάθει υπερκόπωση και να υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει. Κανείς δεν λαμβάνει κανένα μέτρο και διαμαρτύρομαι για την όλη στάση του Υπουργείου, το οποίο δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών και όλων όσων εργάζονται στον συγκεκριμένο χώρο. Ο χώρος επίσης χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς της κοινότητας ή οργανωμένων συνόλων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και άλλα άτομα»

Η τοποθέτηση των τεχνικών Υπηρεσιών

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον κ.Ανδρέα Μαραγκό, Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών ο οποίος δήλωσε ότι οι Υπηρεσίες είναι ενήμερες για το εν λόγω περιστατικό και αρκέστηκε στο να αναφέρει μόνο ότι:

«Ήταν έντονο το καιρικό φαινόμενο, η χαλαζόπτωση έκλεισε τις υδρορροές με αποτέλεσμα το νερό να περνά μέσα από την ένωση των ελασμάτων»

Επισήμανε ότι η Σχολική Εφορεία καθάρισε στην ταράτσα την επόμενη μέρα όπου και εντόπισε μπάλες χαλαζιού, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε  

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top