ΠτΔ: «Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα της ΕΕ»

ΠτΔ: «Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα της ΕΕ»

Στο δείπνο εργασίας με ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ που θα έχει αύριο βράδυ στη Βιέννη, αναφέρθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα Γραφεία της ΟΕΒ, και ερωτηθείς για την αυριανή μετάβαση του στη Βιέννη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αύριο θα είμαι στο δείπνο εργασίας που διοργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Καγκελάριος της Αυστρίας, για να συζητήσουμε, κατά κύριο λόγο, τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ, τα επόμενα βήματα.

Γνωρίζετε ότι έχουμε εκλογές στις 9 Ιουνίου, άρα, θα πρέπει να καθοριστεί και η νέα στρατηγική της ΕΕ. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα της ΕΕ μέσα στο πλαίσιο και της προσπάθειας μας να έχουμε ένα πιο ενισχυμένο λόγο και ρόλο στις Βρυξέλες, για θέματα που είτε αφορούν τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ είτε το μεταναστευτικό είτε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Υπάρχουν αρκετά θέματα και όλα αυτά  θα συζητηθούν αύριο». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Τους Προέδρους των Κοινοβουλίων μικρών κρατών της Ευρώπης, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για την 18η Διάσκεψή τους, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE