ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα της ΕΕ»

ΠτΔ: «Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα της ΕΕ»

Στο δείπνο εργασίας με ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ που θα έχει αύριο βράδυ στη Βιέννη, αναφέρθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα Γραφεία της ΟΕΒ, και ερωτηθείς για την αυριανή μετάβαση του στη Βιέννη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αύριο θα είμαι στο δείπνο εργασίας που διοργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Καγκελάριος της Αυστρίας, για να συζητήσουμε, κατά κύριο λόγο, τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ, τα επόμενα βήματα.

Γνωρίζετε ότι έχουμε εκλογές στις 9 Ιουνίου, άρα, θα πρέπει να καθοριστεί και η νέα στρατηγική της ΕΕ. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα της ΕΕ μέσα στο πλαίσιο και της προσπάθειας μας να έχουμε ένα πιο ενισχυμένο λόγο και ρόλο στις Βρυξέλες, για θέματα που είτε αφορούν τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ είτε το μεταναστευτικό είτε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Υπάρχουν αρκετά θέματα και όλα αυτά  θα συζητηθούν αύριο». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top