ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για φορολογική μεταρρύθμιση: Γίνεται μελέτη για αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος

ΠτΔ για φορολογική μεταρρύθμιση: Γίνεται μελέτη για αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος

Στη φορολογική μεταρρύθμιση αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα τα Γραφεία της ΟΕΒ. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα Γραφεία της ΟΕΒ, και ερωτηθείς αν στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει και αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται μελέτη.

Είχα ο ίδιος συνάντηση με τους τεχνοκράτες, για να δω πώς πηγαίνει η όλη προσπάθεια.

Είναι ένα θέμα που τους απασχολεί μετά και από τις δικές μας κατευθυντήριες γραμμές, όπως και άλλα θέματα. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να δεχτώ, και αναμένω τη συνεργασία όλων και είναι και ένας στόχος της φορολογικής μεταρρύθμισης, να έχουμε περίπου 30% παραοικονομία στη χώρα μας.

Αντιλαμβάνεστε, αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο αυτό το φαινόμενο, τα οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία.

Την ίδια στιγμή, ναι, αγγίζουμε το θέμα που έχετε προαναφέρει που ήταν και προεκλογική μου αναφορά, με έμφαση στη μεσαία τάξη του τόπου μας και πώς μπορούμε να την ενισχύσουμε. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα, ειδικότερα όσον αφορά τις οικογένειες, τα παιδιά, τους μονογονείς, τους πολύτεκνους, όλα  αυτά τα θέματα τα συζήτησα ο ίδιος προσωπικά. Θα έχω και νέα συνάντηση με την αρμόδια ομάδα.

Θέλω περί τα τέλη του χρόνου που θα εφαρμόσουμε την πράσινη φορολογία, μαζί με την πράσινη φορολογία να ανακοινωθούν κάποια κομμάτια της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα δείχνουν και την πρόθεση μας στο συνολικό πακέτο της φορολογικής μεταρρύθμισης».

Ερωτηθείς αν αυτό που θα ανακοινωθεί θα αποτελεί αντίβαρο για την πράσινη φορολογία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εκείνο θα είναι ξεχωριστό. Υπάρχουν αντισταθμιστικά που αφορούν αποκλειστικά το θέμα της πράσινης φορολογίας. Εγώ αναφέρομαι και σε κάποια άλλα μέτρα, έτσι ώστε να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη του τόπου μας». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top