ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα στο Προεδρικό υπό τον Νίκο Χριστοδουλίδη για το λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας

Ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα στο Προεδρικό υπό τον Νίκο Χριστοδουλίδη για το λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας

Σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, σε σχέση με το θέμα της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία των εκπροσώπων της εταιρείας, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Δημάρχου Λάρνακας.

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερώτηση, μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), που έγινε υπό την προεδρία του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκφράσει δημόσια την πρόθεση του να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση», η οποία θα γίνει τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, «για να συζητηθεί το ζήτημα που αφορά το έργο».

Σε παρατήρηση ότι υπήρξε δήλωση από τον αρμόδιο Υπουργό ότι η εταιρεία δεν είναι πρόθυμη να καταθέσει εγγυητική επιστολή και ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση διακρίνει κάποια αλλαγή στη στάση της εταιρείας, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε διακρίνει κάποια αλλαγή» και αυτός είναι ο λόγος, όπως είπε, «που θα γίνει και η συνάντηση στο επίπεδο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ακριβώς για να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα, τα οποία απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα και την Κυβέρνηση και την τοπική κοινωνία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις προέκυψαν μετά από διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο που αφορούσαν τη βιωσιμότητα του έργου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Oliver Corlette, CEO Kition Ocean Holdings σε συνέντευξή του στο απαντά SkalaTimes στις 9/4, «εχουμε υποβάλει αιτήματα για τροποποίηση των φάσεων υλοποίησης του έργου, τα οποία είναι απαραίτητα για τη βιωσιμότητα του, αλλά δεν επηρεάζουν τη φύση του. Τα αιτήματα αυτά είναι για να αντιμετωπίσουμε τις δραματικές αλλαγές στις μακροοικονομικές συνθήκες σύμφωνα με τη Σύμβαση, αλλά η Κυβέρνηση αρνείται ακόμα και να συζητήσει μαζί μας. Ταυτόχρονα, μία από τις εγγυήσεις έληξε και υπήρχε διαφορά μεταξύ της Kition και της Κυβέρνησης σχετικά με τον υπολογισμό του ποσού της εγγύησης. Το θέμα αυτό το θέσαμε έγκαιρα και ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να καθίσει μαζί μας για να εξετάσουμε τους υπολογισμούς ώστε να καταθέσουμε το σωστό ποσό. Αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία που προβλέπεται από τη Σύμβαση και προσπάθησαν να μας εκφοβίσουν απειλώντας με λύση της σύμβασης. Συναντηθήκαμε μαζί τους αρκετές φορές για να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, αλλά αρνήθηκαν να συζητήσουν τον υπολογισμό παρόλο που θα μπορούσε το θέμα να είχε επιλυθεί πολύ γρήγορα. Την προηγούμενη εβδομάδα καταθέσαμε αίτηση στο δικαστήριο αιτούμενοι απόφαση του Δικαστηρίου που να διατάζει την Κυβέρνηση να ακολουθήσει τη Σύμβαση. Σεβόμαστε τη διαδικασία του Δικαστηρίου, οπότε δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω το θέμα».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top