ΕΛΛΑΔΑ

Ενοχλημένος από ελληνική φρεγάτα στον Βόσπορο ο «πατέρας» Γαλάζιας Πατρίδας

Ενοχλημένος από ελληνική φρεγάτα στον Βόσπορο ο «πατέρας» Γαλάζιας Πατρίδας

Για προπαγάνδα κατηγορεί τον κυβερνήτη ελληνικής φρεγάτας ο απόστρατος Τζεμ Γκιουρντερίζ - "πατέρας" της Γαλάζιας Πατρίδας - ο οποίος ισχυρίζεται ότι αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα ο Έλληνας κυβερνήτης χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες, υψώνοντάς τις σε όλα τα σημεία του πλοίου, αντί μόνο στην πρύμνη.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Τζεμ Γκιουρντενίζ αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ, ένα ελληνικό και ένα τουρκικό πλοίο βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι Sarayburnu της Κωνσταντινούπολης. Λόγω της τουρκικής φιλοξενίας, δόθηκε η πλευρά της αποβάθρας στην ελληνική φρεγάτα. Ο Έλληνας κυβερνήτης του πλοίου μετέτρεψε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία προπαγάνδας και έχει υψώσει σε όλα τα σημεία του πλοίου την ελληνική σημαία», σημειώνει.

«Υπό κανονικές συνθήκες, όταν τα πολεμικά πλοία βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι, η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη. Και στην πλώρη υψώνεται είτε η εθνική σημαία, όπως στην περίπτωσή μας, είτε το σημαιάκι του πολεμικού ναυτικού, όπως σε ορισμένες χώρες. Ο Έλληνας διοικητής αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες. Αυτή η κατάσταση δεν δείχνει το πόσο Έλληνες είναι, αντιθέτως δείχνει το πόσο μακριά βρίσκονται από τα ναυτικά ήθη», ισχυρίζεται ο Γκιουρντενίζ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top