Σίδνεϊ: Η στιγμή σύλληψης του δράστη για την επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο - Δείτε βίντεο

Σίδνεϊ: Η στιγμή σύλληψης του δράστη για την επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο - Δείτε βίντεο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction του Σίδνεϊ της Αυστραλίας καθώς ένας άνδρας ολπισμένος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυστραλιανής έκδοσης του Guardian και της dailymail, τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί - χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν ανάμεσά τους είναι και ο δράστης. Αναφορές κάνουν λόγο για 7 τραυματίες ανάμεσά τους ένα βρέφος 9 μηνών και η μητέρα του οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους, προτού εκκενωθεί και αποκλειστεί το συγκρότημα Westfield στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ. Σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.

Βίντεο που έχει ανέβει στα social media δείχνει τη στιγμή που γυναίκα αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει τον δράστη.

Η πρώτη φωτογραφία του δράστη που σκότωσε και τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους στο Bondi Junction του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία

 

Η αστυνομία -συμπεριλαμβανομένης της Μονάδας Τακτικών Επιχειρήσεων- και ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο.

Τραυματιοφορείς έχουν μεταφέρει δύο άτομα στο νοσοκομείο μέχρι στιγμής, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έχουν δει πολλούς ανθρώπους έξω από το εμπορικό κέντρο με αίμα στα ρούχα τους.

Μια νεαρή μάρτυρας που βρίσκεται σήμερα κλειδωμένη μέσα σε ένα κατάστημα - δήλωσε ότι άκουσε πυροβολισμούς και κραυγές.
«Είμαστε απολύτως τρομοκρατημένοι», είπε.

Νωρίτερα πανικόβλητοι άνθρωποι εθεάθησαν να τρέχουν στην πεζογέφυρα έξω από το κέντρο σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE