Επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυτός είναι ο άνδρας που σκότωσε 6 πρόσωπα στο εμπορικό κέντρο - Είχε ιστορικό ψυχικών προβλημάτων - Φωτογραφία

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυτός είναι ο άνδρας που σκότωσε 6 πρόσωπα στο εμπορικό κέντρο - Είχε ιστορικό ψυχικών προβλημάτων - Φωτογραφία

Ένας άνδρας 40 ετών με βεβαρυμένο ιστορικό ψυχικής υγείας ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, μεταξύ τους και ένα βρέφος.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε ότι ο δράστης ονομάζεται Τζόελ Κάουτσι και κατάγεται από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Πρόκεται για άτομο γνωστό στην αστυνομία.

«Γνωρίζουμε ότι λίγο αφότου ήρθε στο Σίδνεϊ, πήρε στην κατοχή του μια μικρή αποθήκη που έχει ταυτοποιηθεί», ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος που τόνισε ότι ο δράστης σαφέστατα υπέφερε από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Θεωρείται ότι έπασχε από σχιζοφρένεια.

«Συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε το προφίλ του δράστη, αλλά είναι πολύ σαφές ότι σε αυτό το στάδιο φαίνεται ότι αυτό σχετίζεται με την ψυχική υγεία του», είπε.

Σύμφωνα με τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κάουτσι μεγάλωσε στην Τουγούμπα και ισχυρίστηκε ότι εργαζόταν ως καθηγητής αγγλικών.

Ήταν λάτρης του σερφ και μόλις την περασμένη εβδομάδα έκανε ανάρτηση σε ομάδα στο Facebook από το Σίδνεϊ, όπου ρωτούσε αν κάποιος θα ήθελε να τον συναντήσει για σέρφινγκ στην παραλία Μπόντι.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παπαναστασίου για GSI: Η μεταβίβαση άδειας στον ΑΔΜΗΕ δείχνει το ενδιαφέρον της ΚΔ για το έργο

Παπαναστασίου για GSI: Η μεταβίβαση άδειας στον ΑΔΜΗΕ δείχνει το ενδιαφέρον της ΚΔ για το έργο

Η μεταβίβαση της άδειας και της διαχείρισης του GSI στον ΑΔΜΗΕ δείχνουν ακριβώς αυτό που έχει συμφωνηθεί ώστε να προχωρήσουν όλα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα σε κάποια επίλυση, ώστε να μπορέσει το έργο να μην έχει προβλήματα θεσμικά και ρυθμιστικά, δηλώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας για το έργο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE