ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: Εξήγησε τι ισχύει με την αναστολή εξέτασης αιτήσεων άσυλου Σύρων - «Κίνηση ουσίας, όχι εντυπωσιασμού»

Λετυμπιώτης: Εξήγησε τι ισχύει με την αναστολή εξέτασης αιτήσεων άσυλου Σύρων - «Κίνηση ουσίας, όχι εντυπωσιασμού»

Για την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου για πρόσωπα Συριακής καταγωγής μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης, η συγκεκριμένη απόφαση δεν πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού αλλά ουσίας.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και μήνες έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία. Βλέπουμε κι άλλα Κράτη Μέλη να συνηγορούν σε αυτή την πρωτοβουλία. Πριν επιτευχθεί και υλοποιηθεί, οποίος ερχόταν στην χώρα μας και είναι Σύρος υπήκοος αυτόματα δικαιούτο το καθεστώς της συμπληρωματικής προστασίας», είπε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λετυμπιώτης εξήγησε πως θα λειτουργεί η αναστολή της εξέτασης των αιτήσεων.

«Τα άτομα θα πηγαίνουν στον χώρο στην Κοφίνου ή στο Πουρνάρα σε δεύτερη φάση όπου θα παρέχεται δωρεάν σίτιση και διαμονή. Δεν θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν επίδομα. Αν επιλέξουν να μείνουν στην Κοφίνου ή Πουρνάρα, θα πρέπει να δηλώσουν διεύθυνση, η οποία θα ελέγχει και δεν θα έχουν την οποιαδήποτε δυνατότητα να εργαστούν για τους πρώτους 9 μήνες», ανέφερε.

Επιπλέον, ο κ. Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στην σχετική απόφαση που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

«Παράλληλα με αυτό είναι και η σχετική απόφαση που ανακοίνωσε ο ΥΠΕΣ όπως πρόσωπα Συριακής καταγωγής τα οποία αποδεδειγμένα έχουν ταξιδέψει στη Συρία, τότε αυτόματα να τους αφαιρείται το καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας ή να απορρίπτεται η αίτηση τους αν εκκρεμεί», σημείωσε.

Καταληκτικά, ανέφερε ότι θα συγκληθεί το επόμενο διάστημα στην Κύπρο μια διάσκεψη με Κράτη Μέλη της ΕΕ που συμφωνούν προς αυτή την κατεύθυνση

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top