ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: «Μπορεί να μην εγκατασταθούν μοναχοί αλλά μοναχές» - Όσα αναφέρει ο Κυριακού

Μονή Αββακούμ: «Μπορεί να μην εγκατασταθούν μοναχοί αλλά μοναχές» - Όσα αναφέρει ο Κυριακού

Ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού καλεσμένος στο Sigma, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε για το φλέγον ζήτημα της Μονής Αββακούμ σχολιάζοντας το ζητούμενο των δύο μοναχών για αυτοτέλεια και επανεγκατάσταση.

«Όσες επιστολές και να στείλουν οι δικηγόροι των δύο εν αργία Αρχιμανδριτών ένα πράγμα πρέπει να καταλάβουν, ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν την διαδικασία», είπε συγκεκριμένα.

«Είναι περισσότερο για εντυπωσιασμό που γίνονται αυτές οι συνεχείς δηλώσεις, δεν επηρεάζεται η διαδικασία. Η διαδικασία θα επηρεαστεί μόνο αν αποφασίσουν κάποιοι συνοδικοί να παίξουν παιχνίδια εις βάρος του Ταμασού. Υπάρχει όμως και η κάλυψη του Ταμασού από τον Αρχιεπίσκοπο και αυτό είναι ξεκάθαρο», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την αυτοτέλεια της Μονής που ζητάνε και την επανεγκατάστασή τους, ο κύριος Κυριακού τόνισε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Τώρα υπάρχει ένας προγραμματισμός γύρω από την Μονή, μπορεί να μην εγκατασταθούν μοναχοί πλέον και να εγκατασταθούν μοναχές από τον τοπικό Μητροπολίτη»

«Όσες επιστολές και να στείλουν  αυτό έχει τελειώσει δεν υπάρχει περίπτωση να επανεγκατασταθούν οι συγκεκριμένοι Αρχιμανδρίτες στην Ιερά Μονή Αββακούμ. Αν γίνει αυτό ουσιαστικά πρέπει να παραιτηθεί ο ίδιος ο Μητροπολίτης», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «αν θέλουν κάποιοι από τους συνοδικούς να παίξουν παιχνίδια εις βάρος του Ταμασού μπορούν να υιοθετήσουν κάποιες από τις απόψεις των δικηγόρων».

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top