ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσοι παράτυποι μετανάστες επέστρεψαν στη χώρα τους το πρώτο τρίμηνο του 2024 – Η σύγκριση με το 2023

Πόσοι παράτυποι μετανάστες επέστρεψαν στη χώρα τους το πρώτο τρίμηνο του 2024 – Η σύγκριση με το 2023

Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία αναφορικά με τις επιστροφές και τις αφίξεις παράτυπων μεταναστών για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2023 και 2024:

Επιστροφές: 

-           2023: συνολικά έγιναν 2.348 επιστροφές

-           2024: συνολικά έγιναν 3.337 επιστροφές 

Αφίξεις:

-           2023: συνολικά αφίχθηκαν 3.522 παράτυποι μετανάστες

-           2024: συνολικά αφίχθηκαν 3.703 παράτυποι μετανάστες

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι αφίξεις τις δύο χρονιές είναι στο ίδιο επίπεδο -ελαφρώς περισσότερες το 2024. Σε σχέση με τις επιστροφές, πραγματοποιήθηκαν το 2024 σχεδόν 1.000 περισσότερες, ως αποτέλεσμα των μέτρων που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση και την έμφαση που δόθηκε για ενίσχυση του τομέα των επιστροφών.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, ενισχύθηκε η συνεργασία με τον Frontex, καθώς και το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών με παραχώρηση οικονομικού κινήτρου, το οποίο κυμαίνεται από €1.000 μέχρι €1.500, αναλόγως με τη χώρα καταγωγής. Είναι επίσης σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στην Μενόγεια, με δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 800 προσώπων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για διενέργεια μεγαλύτερης κλίμακας επιχειρήσεις σύλληψης των μεταναστών, των οποίων η αίτηση έχει απορριφθεί τελεσίδικα και παραμένουν στη Δημοκρατία ή εργάζονται παράνομα.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top