ΔΙΕΘΝΗ

Λευκός Οίκος: Η βοήθεια προς Γάζα έχει αυξηθεί σημαντικά

Λευκός Οίκος: Η βοήθεια προς Γάζα έχει αυξηθεί σημαντικά

Η ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ χρειάζεται να δουν ότι η βοήθεια αυτή συνεχίζεται.

«Η βοήθεια έχει αυξηθεί και με αρκετά δραματικό τρόπο τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Κίρμπι σε συνέντευξή του στο MSNBC. «Αυτό είναι σημαντικό αλλά πρέπει να διατηρηθεί», πρόσθεσε.

Έχει καταστεί δυνατόν να εισέλθουν πάνω από 2.000 φορτηγά, περίπου 100 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο Κίρμπι.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απείλησε νωρίτερα αυτό τον μήνα να συνδέσει την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και των αμάχων.

Όπως δήλωσε ο Μπάιντεν, πρόσθεσε ο Κίρμπι σε ξεχωριστή του συνέντευξη στο CNBC, «η πολιτική μας αναφορικά με τη Γάζα θα αλλάξει εάν δεν δούμε σημαντικές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου».

Έξι μήνες μετά την έναρξη της εναέριας και της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ, που πυροδοτήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, ο ρημαγμένος παλαιστινιακός θύλακας βρίσκεται αντιμέτωπος με λιμό και την εξάπλωση ασθενειών με σχεδόν όλους τους κατοίκους του να είναι πλέον άστεγοι.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ δεν διασφαλίζει επαρκή πρόσβαση για τρόφιμα, φάρμακα και άλλες απαραίτητες ανθρωπιστικές προμήθειες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top