Ψηφοφόροι αλλάζουν διευθύνσεις - Οι ενστάσεις ο έλεγχος και οι καταγγελίες στην Αστυνομία

Ψηφοφόροι αλλάζουν διευθύνσεις - Οι ενστάσεις ο έλεγχος και οι καταγγελίες στην Αστυνομία

Καταιγισμός αιτήσεων με ενστάσεις για αλλαγή διεύθυνσης από ψηφοφόρους. Νούμερα που δεν είχαν προηγούμενο σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Ελίκκο Ηλία Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών, στην εκπομπή «Αlpha Καλημέρα» φέτος έγιναν 3516 ενστάσεις για 20.890 ψηφοφόρους που άλλαξαν διεύθυνση.

Σύμπτωση, τυχαίο γεγονός ή πραγματικότητα; Αυτά είναι ερωτήματα που έρχονται να απαντήσουν οι αρμόδιες Αρχές οι οποίες θα διεξάγουν ελέγχους για την εγκυρότητα των στοιχείων.

Ο κ.Ηλία αναφέρθηκε σε περιπτώσεις αλλαγής διεύθυνσης ως πρακτική η οποία αποτελεί νοθεία της δημοκρατικής βούλησης των δημοτών και αλλοιώνει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Υπηρεσία Εκλογών προσπαθεί να ελέγξει τις ενστάσεις ενώ έχει απορρίψει αρκετές. Όπως στη περίπτωση της Λακατάμιας όπου από τις 230 ενστάσεις έγιναν αποδεκτές μόνο οι μισές.

«Είχαμε περίεργα φαινόμενα και στη Μέσα Γειτονία , όπου Εργοδότης υποψήφιος δήλωσε ότι μένουν σε σπίτι του ή εργοδοτούμενου του ακόμα πέντε άτομα»

Σύμφωνα με τον κ.Ηλία μετά το πέρας των εκλογών θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα και αν αποδειχθεί δόλος τότε θα γίνει καταγγελία στην Αστυνομία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Ως ένα από τα σημαντικότερα άτυπα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε τη σημερινή άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στο Άλντεν Μπίσεν, στο Βέλγιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνοντας ότι προσέρχεται με οκτώ συγκεκριμένες προτάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και με στόχο τη λήψη αποφάσεων με σαφή χρονοδιαγράμματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE