Δείτε live την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Δείτε live την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Ξεκίνησε η επιβλητική τελετή για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Η Τελετή Αφής γίνεται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Έπειτα, θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία. Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε live:

Πρωθιέρεια, στα χέρια της οποίας «γεννάται» η Ολυμπιακή Φλόγα, είναι η ηθοποιός Μαίρη Μηνά,  ενώ ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος.
 
Τη χορογραφία -Θρόισμα της Ιεράς σιωπής- έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και την εκτελέσουν 35 ιέρειες και 15 κούροι.
 
Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ολυμπιακός ύμνος ερμηνεύεται από την κορυφαία μέτζο σοπράνο Τζόις Ντι Ντονάτο ενώ οικοδεσπότης είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.
 
Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας παρόντες είναι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δρ. Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024» Τόνι Εστανγκέ, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουντεά-Καστερά, η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισίων Αν Χινταλγκό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE