ΥΓΕΙΑ

Όλοι κουβαλάμε το δικό μας συννεφάκι… μικροβίων

Όλοι κουβαλάμε το δικό μας συννεφάκι… μικροβίων

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, κάθε άνθρωπος διαθέτει εκτός από το άρωμά του, φυσικό ή τεχνητό, και ένα προσωπικό συννεφάκι από μικρόβια που τον περιβάλλουν.

Κάθε στιγμή ο κάθε άνθρωπος εκπέμπει στον αέρα γύρω του εκατομμύρια βακτήρια από το προσωπικό μικροβίωμά του, το οποίο περιλαμβάνει δισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, περίπου δεκαπλάσιους σε σχέση τα ανθρώπινα κύτταρα. 

Με αυτή την ανακάλυψη αποδεικνύεται ότι ο καθένας έχει μια μοναδική μικροβιακή ταυτότητα στο σώμα και στον αέρα γύρω του, που θα μπορούσε στην κυριολεξία να ταυτοποιηθεί.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, με επικεφαλής τον Τζέημς Μίντοου του Κέντρου Βιολογίας και Περιβάλλοντος προχώρησαν σε ενα πείραμα παίρνοντας 11 ανθρώπους και αναλύοντας γενετικά τα μικρόβια που συνέλεξαν από δείγματα του αέρα. Η μελέτη έδειξε ότι κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστούς συνδυασμούς μικροβίων, παρόλο που πολλά βακτήρια είναι κοινά μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι, μελλοντικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για να καταννοηθεί καλυτερα ο τρόπος εξάπλωσης των ασθενειών σε κλειστούς χώρους, αλλά και στο χώρο της εγκληματολογίας.

Ασαφές παραμένει ωστόσο το κατα πόσο αλλάζει αυτό το σύννεφο μικροβίων μέσα στο χρόνο αλλά και πόσο εκτείνεται γύρω από τον καθένα, απόσταση που υπολογίζεται πάντως σε τουλάχιστον ένα μέτρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top