Συνάντηση ΠτΔ με επενδυτές στο Λονδίνο - Ανέλυσε τρεις πυλώνες της οικονομικής στρατηγικής της Κυβέρνησης

Συνάντηση ΠτΔ με επενδυτές στο Λονδίνο - Ανέλυσε τρεις πυλώνες της οικονομικής στρατηγικής της Κυβέρνησης

Τους τρεις πυλώνες της οικονομικής στρατηγικής της Κυβέρνησης αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε κλειστή συνάντηση με επενδυτές, διαχειριστές κεφαλαίων και επιχειρηματίες στο Λονδίνο.

«Αυτόν τον πρώτο χρόνο (διακυβέρνησης) αλλά και στη συνέχεια καθοδηγούμαστε από μία προσέγγιση με τρεις πυλώνες: πρώτα απ’ όλα τη δημοσιονομική πειθαρχία και υπευθυνότητα, τις τολμηρές και διαρκείς μεταρρυθμίσεις και τον σταθερό και υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα», είπε ο κ. Χριστουδουλίδης στον εισαγωγικό χαιρετισμό του προς τους δεκάδες επενδυτές στην εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ην. Βασίλειο η οργάνωση ‘Cypriots in the City’.

Πριν ανοίξει το τραπέζι σε παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στην Κύπρο και στη δυνατότητα τοποθετήσεων, ερωτήσεων, σχολίων και ανταλλαγής απόψεων από τους συμμετέχοντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε επίσης στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας.

Επίσης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός πως ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς, καθώς επίσης επαγγελματίες από την Κύπρο εργάζονται σε κορυφαίες εταιρείες του οικονομικού τομέα στο Λονδίνο.

Τους παρόντες καλωσόρισαν ο άρτι διορισθείς νέος Ύπατος Αρμοστής στο Λονδίνο Κυριάκος Κούρος και ο επικεφαλής της οργάνωσης Cypriots in the City Φάνος Θεοφάνους.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο με πλήθος ομογενών για τον εορτασμό 90 ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναγορευθεί επισήμως Υποστηρικτής (Patron) της ιστορικής αυτής παροικιακής οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.