ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

Κοντοζυγώνει το Πάσχα και η πιθανότητα να μην υπάρχει αρκετή ποσότητα κρέατος για να καλύψει τις ανάγκες των Κύπριων καταναλωτών, είναι μεγάλη με τους κρεοπώλες να κάνουν έκκληση όπως γίνουν οι παραγγελίες όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Πέραν των αυξήσεων των τιμών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα τόσο στην Κύπρο, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ζήτηση και η έλλειψη που υπάρχουν, ασκούν τεράστιες πιέσεις στην αγορά.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Κύπρου, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι, «η πρόβλεψη που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι λόγω της στενότητας που υφίσταται, θα υπάρχει σίγουρα πρόβλημα όσον αφορά τις παραγγελίες για την Κυριακή του Πάσχα. Λόγω του ότι προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών, υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε ο κ. Λειβαδιώτης, «οι τιμές βρίσκονται στο πιο υψηλό σημείο που βρίσκονταν ποτέ».

Συγκεκριμένα οι τιμές των κρεάτων διαμορφώνονται ως εξής:

- Αρνί: €12,00 - €15,00

- Χοιρινό: €6,00 - €7,00

- Μοσχάρι: €10,00 - €12,00

«Καλό θα ήταν οι καταναλωτές να κάνουν τις παραγγελίες τους όσο πιο γρήγορα γίνεται ούτως ώστε, να μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Οι ελλείψεις που υπάρχουν, μπορεί και να αφήσουν τους καταναλωτές «ξεκρέμαστους». Συμβουλή μας ως Σύνδεσμος και έκκληση προς το καταναλωτικό κοινό, είναι να παραγγείλουν τα κρέατα και τις ποσότητες που θα θέλουν για την Κυριακή του Πάσχα, για να μπορούμε να προβούμε στις ανάλογες ενέργειες και να τους εξυπηρετήσουμε», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν ενδέχεται οι τιμές να αυξηθούν περαιτέρω μέχρι το Πάσχα, ο κ. Λειβαδιώτης απάντησε πως, ίσως η αυξημένη ζήτηση να «σπρώξει» τις τιμές ελαφρά προς τα πάνω, παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το τι μπορεί να επέλθει μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top