ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

Κοντοζυγώνει το Πάσχα και η πιθανότητα να μην υπάρχει αρκετή ποσότητα κρέατος για να καλύψει τις ανάγκες των Κύπριων καταναλωτών, είναι μεγάλη με τους κρεοπώλες να κάνουν έκκληση όπως γίνουν οι παραγγελίες όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Πέραν των αυξήσεων των τιμών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα τόσο στην Κύπρο, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ζήτηση και η έλλειψη που υπάρχουν, ασκούν τεράστιες πιέσεις στην αγορά.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Κύπρου, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι, «η πρόβλεψη που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι λόγω της στενότητας που υφίσταται, θα υπάρχει σίγουρα πρόβλημα όσον αφορά τις παραγγελίες για την Κυριακή του Πάσχα. Λόγω του ότι προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών, υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε ο κ. Λειβαδιώτης, «οι τιμές βρίσκονται στο πιο υψηλό σημείο που βρίσκονταν ποτέ».

Συγκεκριμένα οι τιμές των κρεάτων διαμορφώνονται ως εξής:

- Αρνί: €12,00 - €15,00

- Χοιρινό: €6,00 - €7,00

- Μοσχάρι: €10,00 - €12,00

«Καλό θα ήταν οι καταναλωτές να κάνουν τις παραγγελίες τους όσο πιο γρήγορα γίνεται ούτως ώστε, να μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Οι ελλείψεις που υπάρχουν, μπορεί και να αφήσουν τους καταναλωτές «ξεκρέμαστους». Συμβουλή μας ως Σύνδεσμος και έκκληση προς το καταναλωτικό κοινό, είναι να παραγγείλουν τα κρέατα και τις ποσότητες που θα θέλουν για την Κυριακή του Πάσχα, για να μπορούμε να προβούμε στις ανάλογες ενέργειες και να τους εξυπηρετήσουμε», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν ενδέχεται οι τιμές να αυξηθούν περαιτέρω μέχρι το Πάσχα, ο κ. Λειβαδιώτης απάντησε πως, ίσως η αυξημένη ζήτηση να «σπρώξει» τις τιμές ελαφρά προς τα πάνω, παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το τι μπορεί να επέλθει μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top