ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αποτροπιασμός και φρίκη» - Καταγγελία για μαζική δηλητηρίαση ζώων στο Μαρώνι - Δείτε φωτογραφίες

«Αποτροπιασμός και φρίκη» - Καταγγελία για μαζική δηλητηρίαση ζώων στο Μαρώνι - Δείτε φωτογραφίες

Σε καταγγελία προέβη το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για μαζική δηλητηρίαση ζώων στο χωριό Μαρώνι της επαρχίας Λάρνακας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το φρικτό περιστατικό καταγγέλθηκε στον τοπικό αστυνομικό σταθμό το Σάββατο από ευαίσθητους πολίτες. Σύμφωνα με τους πολίτες η αστυνομία δεν εφάρμοσε τις διαδικασίες όσον αφορά την διερεύνηση της καταγγελίας για θανάτωση - δηλητηρίαση ζώων».

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί από ότι όλα δείχνουν μαζική δηλητηρίαση ζώων στο χωριό Μαρώνι της επαρχίας Λάρνακας

Από την περασμένη βδομάδα φαίνεται να βρίσκονται συνεχώς νεκρά γατάκια, και να αγνοείτε η τύχη ακόμα 20 γάτων που σιτίζονταν από φιλόζωα άτομα στο χωριό Μαρώνι. Επίσης νεκρό βρέθηκε ένα σκυλάκι και σκατζοχοιράκια.

Το φρικτό περιστατικό καταγγέλθηκε στον τοπικό αστυνομικό σταθμό το Σάββατο από ευαίσθητους πολίτες. Σύμφωνα με τους πολίτες η αστυνομία δεν εφάρμοσε τις διαδικασίες όσον αφορά την διερεύνηση της καταγγελίας για θανάτωση - δηλητηρίαση ζώων.

Όλα τα ζώα που βρέθηκαν στην περιοχή έπρεπε να παραδοθούν για νεκροψία αλλά η αστυνομία συνέλλεξε και πήρε για νεκροψία μόνο τον σκύλο με την δικαιολογία ότι τα άλλα ζώα ήταν αδέσποτα κάτι εντελώς απαράδεκτο.

Η νομοθεσία για την ευημερία των ζώων καλύπτει όλα τα ζώα και όχι μόνο αυτά που έχουν ιδιοκτήτη. Προτροπή της αστυνομίας ήταν να καλεστεί η κοινοτική αρχή να μαζέψει τα γατάκια. Επίσης οι πολίτες θεωρούν ότι υπήρξε ολιγωρία της όλης υπόθεσης και δεν επιτράπηκε να γίνει γραπτή καταγγελία. Άκρως ανησυχητικό είναι το ενδεχόμενο ότι αν όντως είναι υπόθεση δηλητηρίασης τότε υπάρχει κάποιος μέσα στην κοινότητα ο οποίος κατέχει παράνομη επικίνδυνη ουσία και μπορεί να την χρησιμοποιήσει ξανά κάτι για το οποίο η αστυνομία έπρεπε να θορυβηθεί από την ίδια στιγμή και να εντοπίσει τον ένοχο.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες είχαν επικοινωνήσει αρχικά με το κινητό τηλέφωνο της αστυνομίας των ζώων της Επαρχίας της Λάρνακας χωρίς ανταπόκριση. Επαναφέρουμε ξανά το θέμα της αστυνομίας των ζώων και την αδυναμία να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην απαίτηση της κοινωνίας στην προστασία των ζώων και την τιμωρία αυτών που κακοποιούν τα ζώα καθώς υπάρχει υποστελέχωση ή τα μέλη της ασχολούνται πολλές φορές και με αλλά καθήκοντα.

Ζητούμε την δημιουργία ενός ανεξάρτητου σώματος με δικό του προσωπικό, εξοπλισμό, να είναι άριστοι γνώστες της νομοθεσίας και να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο ζήλο στην διαλεύκανση υποθέσεων, όπως και την παραπομπή των ενόχων στη Δικαιοσύνη.

Αυτές οι απαράδεκτες εγκληματικές συμπεριφορές απέναντι στα ζώα δεν πρόκειται να γίνονται πλέον ανεκτές από την κοινωνία. Ζητούμε την διερεύνηση του περιστατικού και να γίνει προσπάθεια να βρεθεί ο ένοχος. Επίσης ζητούμε από την Ηγεσία της Αστυνομίας την διερεύνηση του τρόπου χειρισμού της υπόθεσης από την αστυνομία.

Η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα του κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη, τόνισε «ζούμε το 2024 και υπάρχουν δυστυχώς καθημερινά εγκλήματα απέναντι στα ζώα. Πότε επιτέλους θα σεβόμαστε τα ζώα; Πότε θα υπάρχει ο ζήλος από τις Αρμόδιες Αρχές ώστε να εφαρμόζεται η νομοθεσία και οι διαδικασίες ώστε να τιμωρούνται οι ένοχοι;;;;

Δυστυχώς στην Κύπρο του 2024 έχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός».

Προσοχή σκληρές εικόνες: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top