Ακούγοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ό,τι αφορά την Τουρκία, διερωτάται κανείς ποια είναι η θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.
Η στρατηγική της Κυβέρνησης περί θετικών μηνυμάτων προς την Άγκυρα, την οποία ασπάζεται και η ΕΕ, ήταν γνωστή.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες τονίζουν ότι η ΕΕ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επανέναρξη και την πρόοδο των συνομιλιών για τη διευθέτηση του Κυπριακού για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας.
Υπενθυμίζοντας τα προηγούμενα συμπεράσματά του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παραμένει πλήρως προσηλωμένο σε μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η Ένωση και το κεκτημένο.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει τον διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ ως προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη όλων των σταδίων της διαδικασίας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, με όλα τα κατάλληλα μέσα που διαθέτει, καταλήγουν οι «27».
Αυτό το οποίο θα ανέμενε κανείς θα ήταν ίσως μια διαφορετική προσέγγιση αφού παρόμοιες πολιτικές εφαρμόστηκαν και από προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς να επιφέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα ή κάποια αλλαγή στην στάση της Τουρκίας έναντι της Κύπρου.
'Όσο η Τουρκία δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο 10 για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και άρση του αποκλεισμού των λιμανιών και των αεροδρομίων, καμία ουσιαστική θετική εξέλιξη, υπάρχει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις