Αλέκος Τρυφωνίδης: «Το μεταναστευτικό ήταν και παραμένει εθνική πληγή»

Αλέκος Τρυφωνίδης: «Το μεταναστευτικό ήταν και παραμένει εθνική πληγή»

Το μεταναστευτικό ήταν και παραμένει εθνική πληγή της χώρας μας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ανέφερε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ - Συνεργασία Αλέκος Τρυφωνίδης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής υπό το κεφάλαιο Δ΄ για το μεταναστευτικό. Είπε ότι χρειάζονται εφικτές και ρεαλιστικές προτάσεις και όχι ευχολόγια και ανεδαφικές προτάσεις που αντίκειται στις διεθνείς υποχρεώσεις της Κύπρου το ενωσιακό κεκτημένο και τη χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι εύηχα συνθήματα έχουν ως στόχο να αποπροσανατολίσουν και να κερδίζουν εντυπώσει και ψήφους χωρίς διάθεση για επίλυσης του προβλήματος. Πρόσθεσε ότι χρειάζονται συνδυαστικές δράσεις και προσεγγίσεις με το σύνολο των εταίρων της Κύπρου στην ΕΕ και άλλων κρατών. Ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει να επιμείνουμε σε εντονότερη εμπλοκή της ΕΕ και εντονότερη ενίσχυση του Λιβάνου για συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και για χαρακτηρισμό περιοχών στη Συρία ως ασφαλείας. Παράλληλα σημείωσε ότι με τη σωστή αφομοίωση μερίδας μεταναστών το πρόβλημα θα μπορούσε να μετατραπεί σε ευκαιρία για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Παράλληλα μίλησε για τεράστια πρόοδο από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με μείωση 46% των νέων αιτήσεων και αύξηση 66% των επιστροφών. Καλωσόρισε τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης για αναστολή εξέτασης των νέων αιτήσεων από τη Συρία και τις επιχειρήσεις αστυνομίας και Εθνικής Φρουράς σε διεθνή χωρικά ύδατα. Χαιρέτισε παράλληλα τη ψήφιση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης από του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διαχωρίζοντας ωστόσο της θέση του κόμματος στο θέμα της υποχρεωτικής αλληλεγγύης η οποία μπορεί να εκφράζεται ως φιλοξενία ή ως οικονομική ενίσχυση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE