Δέκα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στην Κένυα

Δέκα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στην Κένυα

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των κενυατικών ενόπλων δυνάμεων, ο πτέραρχος Φράνσις Ομόντι Ογκόλα, και άλλοι εννέα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή Σίνταρ της δυτικής Κένυας, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της χώρας, Ουίλιαμ Ρούτο.

«Με μεγάλη θλίψη, ανακοινώνω τον θάνατο του πτεράρχου Φράνσις Ομόντι Ογκόλα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κένυας, διευκρινίζοντας ότι σκοτώθηκαν άλλοι εννέα στρατιωτικοί, ενώ επέζησαν δύο επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο.

Ο 61χρονος Φράνσις Ομόντι Ογκόλα ήταν αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας προτού διοριστεί αρχηγός του γενικού επιτελείου των κενυατικών ενόπλων δυνάμεων στις 29 Απριλίου 2023 από τον Πρόεδρο Ουίλιαμ Ρούτο. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Πρόεδρος της Κένυας υπεραμύνθηκε της επιλογής του, απαντώντας σε όσους κατηγόρησαν τον Ογκόλα ότι είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την επικύρωση της νίκης του Ρούτο στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Αύγουστο του 2022. «Βλέποντας το βιογραφικό του, έκρινα ότι ήταν ο καλύτερος» για το αξίωμα, είχε δηλώσει ο Πρόεδρος Ρούτο σε δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ - Ντ. Τραμπ: Για εμάς η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων έχει ήδη ξεκινήσει – Όλα τα βλέμματα στο Σαρμ Ελ Σέιχ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ - Ντ. Τραμπ: Για εμάς η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων έχει ήδη ξεκινήσει – Όλα τα βλέμματα στο Σαρμ Ελ Σέιχ

Στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου καθώς εκεί διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής για το σχέδιο ειρήνευσης Ισραήλ-Χαμάς, υπό την προεδρία των Τραμπ και Σίσι και παρουσία του προέδρου της Παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE