ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στην Κένυα

Δέκα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στην Κένυα

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των κενυατικών ενόπλων δυνάμεων, ο πτέραρχος Φράνσις Ομόντι Ογκόλα, και άλλοι εννέα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή Σίνταρ της δυτικής Κένυας, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της χώρας, Ουίλιαμ Ρούτο.

«Με μεγάλη θλίψη, ανακοινώνω τον θάνατο του πτεράρχου Φράνσις Ομόντι Ογκόλα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κένυας, διευκρινίζοντας ότι σκοτώθηκαν άλλοι εννέα στρατιωτικοί, ενώ επέζησαν δύο επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο.

Ο 61χρονος Φράνσις Ομόντι Ογκόλα ήταν αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας προτού διοριστεί αρχηγός του γενικού επιτελείου των κενυατικών ενόπλων δυνάμεων στις 29 Απριλίου 2023 από τον Πρόεδρο Ουίλιαμ Ρούτο. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Πρόεδρος της Κένυας υπεραμύνθηκε της επιλογής του, απαντώντας σε όσους κατηγόρησαν τον Ογκόλα ότι είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την επικύρωση της νίκης του Ρούτο στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Αύγουστο του 2022. «Βλέποντας το βιογραφικό του, έκρινα ότι ήταν ο καλύτερος» για το αξίωμα, είχε δηλώσει ο Πρόεδρος Ρούτο σε δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top