ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντωνίου για ηλικιωμένους: Δεν μπορούν να τους κρατήσουν για νοσηλεία και «τους αφήνουν να πεθάνουν στο σπίτι» .

Αντωνίου για ηλικιωμένους: Δεν μπορούν να τους κρατήσουν για νοσηλεία και «τους αφήνουν να πεθάνουν στο σπίτι» .

Ηλικιωμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν κέντρα αποκατάστασης , μετά την νοσηλεία τους στα νοσοκομεία, όταν αυτό θεωρείται απαραίτητο για την υγεία τους, με τραγικό αποτέλεσμα για την ζωή τους.

Συγγενείς ασθενών που νοσηλεύτηκαν, πιέζουν τα νοσοκομεία να τους κρατήσουν περισσότερο διάστημα καθώς δεν μπορούν να βρουν κέντρο εξειδικευμένης φροντίδας, το οποίο να μπορεί να τους δεχθεί. Πρόκειται για συγκεκριμένη ομάδα ασθενών οι οποίοι χρειάζονται αποκατάσταση και προσωπική φροντίδα είτε μετά από ένα χειρουργείο είτε επειδή δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και χρειάζονται εξειδικευμένη νοσηλευτική φροντίδα και παρακολούθηση από γιατρό.

Έρευνα έδειξε ότι ένας άνθρωπος που ζει στην Σουηδία μπορεί να ζήσει υγιέστατα χωρίς ασθένειες μέχρι τα 72 έτη, ενώ στην Κύπρο μέχρι τα 63 έτη αναφέρει ο κ.Αντωνίου στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

Σύμφωνα με τον κ.Δήμο Αντωνίου (Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας) υπήρξαν αρκετά περιστατικά όπου νοσηλευτήρια απάντησαν σε ασθενείς ότι «Δεν μπορούμε να σας νοσηλεύσουμε στα νοσηλευτήρια .....και τους αφήνουν να πεθάνουν στο σπίτι» .

Δεν είναι λίγες οι φορές όπως εξηγεί, όπου έλαβε κλήσεις από συγγενείς οι οποίοι του έλεγαν ότι «Δε μπορούμε να πληρώσουμε ούτε κέντρο αποκατάστασης ή νοσηλευτική φροντίδα» λόγω του τεράστιου κόστους των κέντρων αποκατάστασης.

Ο κ.Αντωνίου τονίζει «Επιμένουμε ότι Κυβέρνηση και Βουλή έχουν βαρύτατες ευθύνες όσον αφορά την μακροχρόνια νοσηλεία. Αυτά τα νομοσχέδια για τα κέντρα αποκατάστασης δε ξέρω πόσα χρόνια πάνε και έρχονται.

Δεν είναι θέμα που απασχολεί μόνο τους ηλικιωμένους υπάρχουν και νεαρά πρόσωπα. Ολόκληρος ο πληθυσμός έχει ανάγκη αυτή την υπηρεσία. Πότε κυβέρνηση και Βουλή θα κάνουν κάτι για αυτό το θέμα;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και προς Βουλευτές θα τους αφήνουμε να πεθαίνουν στα σπίτια τους»

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top