Ειρηνική διαμαρτυρία: Σεβασμό προς τους μετανάστες ζήτησαν διαδηλωτές στη Λευκωσία

Ειρηνική διαμαρτυρία: Σεβασμό προς τους μετανάστες ζήτησαν διαδηλωτές στη Λευκωσία

Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πλατεία Ελευθερίας, έπειτα από κάλεσμα της Αφρικανικής Κοινότητας στην Κύπρο, με τη στήριξη και άλλων οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν σεβασμό προς όλους τους μετανάστες.

Μεταξύ των αιτημάτων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κοινότητας, είναι να σταματήσουν η αστυνομική καταστολή, οι απελάσεις και η απανθρωποποίηση των αιτούντων ασύλου και υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και η διασφάλιση ίσης πρόσβαση σε ιατρικές και υγειονομικές Υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διαμαρτυρία διοργανώθηκε με αφορμή και τον πρόσφατο θάνατο του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, Anisur Rahman, στις 10 Απριλίου  στη Λεμεσό. «Το μόνο που επιθυμούμε είναι μια ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής παρενόχλησης και βίας, μια δίκαιη διαβίωση και ανοιχτή πρόσβαση σε κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι "οι μετανάστες τυγχάνουν μεταχείρισης από το κράτος και πολλούς εργοδότες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας" και ότι έρχονται αντιμέτωποι "με πρακτικές ελέγχου και διερεύνησης στους δρόμους από την Αστυνομία εξαιτίας της φυλετικής τους προέλευσης".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE