Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό, προκάλεσε η είδηση θανάτου της ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας Ελένης Νικήτα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Σε ανάρτηση του, ο τέως Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής, έγραψε: «Καλό ταξίδι στο φως Ελένη μου. Άφησες τόσα πολλά πίσω σου, τόσο πολύτιμα για την τέχνη της Κύπρου. Η παρακαταθήκη σου μεγάλη και τα λόγια πολύ φτωχά. Σε ευχαριστούμε.»

Ποια ήταν η Ελένη Νικήτα

Η Ελένη Νικήτα γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες (Πανεπιστήμιο Γενεύης). Είναι διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης. Εργάστηκε στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (1977-2009), των οποίων υπήρξε διευθύντρια από το 2003 έως το 2009. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Το βιβλίο της "Χριστόφορος Σάββα, η απαρχή μιας νέας εποχής στην κυπριακή τέχνη" τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2009 στην κατηγορία δοκίμιο-έρευνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Σαφές μήνυμα για τις προεδρικές εκλογές του 2028 έστειλε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE