ΕΛΛΑΔΑ

Τα Ελληνικά υποβρύχια drones που τρέμουν οι Τούρκοι

Τα Ελληνικά υποβρύχια drones που τρέμουν οι Τούρκοι

Η ενίσχυση της άμυνας και της ασφάλειας των θαλασσίων συνόρων είναι πάντα προτεραιότητα για τα παράκτια κράτη, ειδικά για χώρες όπως η Ελλάδα που βρίσκονται σε γεωγραφικά στρατηγικά και ταυτόχρονα ευαίσθητα σημεία.

Με την τεχνολογική πρόοδο, οι τεχνικές αναβαθμίζονται συνεχώς, και τα τελευταία χρόνια.

Η Ελλάδα σκέφτεται σοβαρά να μπει στο… παιχνίδι των υποβρύχιων drones που κάνουν την εμφάνιση τους, όπως πρόσφατα της Aurora Flight Sciences, της Boeing.

Τα υποβρύχια drones, γνωστά και ως αυτόνομα υποβρύχια οχήματα (AUVs), είναι ικανά να εκτελούν ποικιλία αποστολών χωρίς την ανάγκη άμεσου ανθρώπινου ελέγχου. Μπορούν να καταγράφουν σημαντικά δεδομένα, να παρακολουθούν θαλάσσιες περιοχές, να αναλαμβάνουν ερευνητικές και συντηρητικές εργασίες, καθώς και να ανιχνεύουν και να παρακολουθούν υποθαλάσσια συστήματα.Στο πλαίσιο της Ελληνικής άμυνας, τα υποβρύχια drones αναμένεται να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) της χώρας στο Αιγαίο. Η Ελλάδα, βρισκόμενη σε μια περιοχή με συχνές τεταμένες σχέσεις, ιδίως με την Τουρκία, χρειάζεται να ενισχύσει τις ικανότητες παρακολούθησης και προστασίας των θαλάσσιων συνόρων της.

Τα AUVs προσφέρουν μία σειρά από τεχνικά πλεονεκτήματα. Με την ικανότητα να λειτουργούν σε μεγάλα βάθη και σε δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες, καθώς και την αυτονομία τους που επιτρέπει παρατεταμένες αποστολές, τα drones αυτά είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τη συνεχή επιτήρηση και διαχείριση θαλάσσιων περιοχών που απαιτούν σταθερή παρουσία και επιτήρηση.

Οι εφαρμογές τους δεν περιορίζονται μόνο στην παρακολούθηση και την ασφάλεια. Τα υποβρύχια drones μπορούν επίσης να αναλάβουν κρίσιμες αποστολές όπως η έρευνα και η συλλογή δεδομένων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η καταμέτρηση και η εξερεύνηση φυσικών πόρων, καθώς και η διάσωση και η αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

ΠΗΓΗ: Newsauto.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φρικτό έγκλημα στην Αμφιλοχία: 43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με κυνηγετικό όπλο

Υπόθεση Metamax: Υπό κράτηση ο 48χρονος ύποπτος - Εξακολουθεί να καταζητείται 63χρονος

Είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση στην Κύπρο; Οι αλλαγές που έρχονται και οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία

Εδώ θα βρεις το χάρτη με όλα τα σημεία με σταθερές κάμερες στην Κύπρο - Λεπτομέρειες

Καύσιμα: Να αναμένουμε νέες αυξήσεις ή μειώσεις; - Που κυμαίνονται οι τιμές και τα φθηνότερα πρατήρια

Ημικρανία με αύρα: Καινοτόμος έρευνα εντοπίζει πρωτεΐνες που οδηγούν σε υποσχόμενες θεραπείεςΥπ. Υγείας: Ζήτησε πρωτοβουλίες και πιέσεις σε Τουρκία από ΕΕ - διεθνή κοινότητα για Κυπριακό

Υπ. Υγείας: Ζήτησε πρωτοβουλίες και πιέσεις σε Τουρκία από ΕΕ - διεθνή κοινότητα για Κυπριακό

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε η Κύπρος να πάψει να αποτελεί το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος που τελεί υπό καθεστώς κατοχής, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός την Παρασκευή σε ομιλία του σε αντικατοχική εκδήλωση της Πολιτιστικής Κίνησης Ξυλοτύμπου για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top