ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα αυξήσει την πίεση στη Χαμάς τις επόμενες ημέρες

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα αυξήσει την πίεση στη Χαμάς τις επόμενες ημέρες

Το Ισραήλ «θα αυξήσει την πολιτική και στρατιωτική πίεση στη Χαμάς τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Μιλώντας πριν από την εβραϊκή εορτή του Πάσχα που αρχίζει αύριο, ο Ισραηλινός ηγέτης είπε ότι όλες οι προτάσεις για την απελευθέρωση των ομήρων έχουν «απορριφθεί ευθέως από τη Χαμάς».

«Τις επόμενες ημέρες θα αυξήσουμε τη στρατιωτική και πολιτική πίεση στη Χαμάς, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας και να επιτύχουμε τη νίκη μας», είπε.

Θα αγωνιστώ εναντίον τυχόν κυρώσεων σε βάρος στρατιωτικών μονάδων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σημείωσε επίσης στις δηλώσεις του πως θα αγωνιστεί εναντίον της επιβολής κυρώσεων σε βάρος οποιασδήποτε ισραηλινής στρατιωτικής μονάδας.

Χθες, Σάββατο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε πως η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του τάγματος Netzah Yehuda που έχει επιχειρήσει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως δεν γνωρίζει για τη λήψη οιωνδήποτε μέτρων.

"Αν οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος μιας μονάδας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) -- θα το πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις", ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως το τάγμα Netzah Yehuda είναι μια ενεργή μονάδα μάχης που επιχειρεί σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

"Έπειτα από δημοσιεύματα περί κυρώσεων σε βάρος του τάγματος, οι IDF (δηλώνουν ότι) δεν γνωρίζουν το ζήτημα. Αν ληφθεί απόφαση για το θέμα θα επανεξεταστεί. Οι IDF εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται για να διερευνήσουν οποιοδήποτε ασυνήθιστο γεγονός με πρακτικό τρόπο και σύμφωνα με τον νόμο", ανέφερε ο στρατός.

Η αδελφή του ηγέτη της Χαμάς διώκεται για υποκίνηση τρομοκρατίας

Η εισαγγελία του Ισραήλ απήγγειλε σήμερα κατηγορίες σε βάρος της αδελφής του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια για υποκίνηση και αλληλεγγύη σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς φέρεται να εκφράστηκε εγκωμιαστικά για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που προκάλεσε τον πόλεμο στη Γάζα.

Η 57χρονη Σαμπάχ αλ-Σάλεμ Χανίγια ζει στην πόλη του νότιου Ισραήλ Τελ Σέβα. Ο αδελφός της έχει τη βάση του στο Κατάρ, όπως και άλλοι αξιωματούχοι της Χαμάς, της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χανίγια κρατείται αφότου συνελήφθη την 1η Απριλίου, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις ημέρες που ακολούθησαν το μακελειό που προκάλεσε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η Χανίγια έστειλε μηνύματα σε δεκάδες επαφές, περιλαμβανομένου του αδελφού της, εγκωμιάζοντας την επίθεση και καλώντας για περαιτέρω "σφαγή".

Ένα από τα μηνύματά της που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο περιλαμβάνει την πρόταση: "Ω Θεέ, μέτρα τους και σκότωσέ τους και μην αφήσεις κανέναν από αυτούς, ω Θεέ".

Η Χαμάς σκότωσε περίπου 1.200 Ισραηλινούς και ξένους στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που οδήγησε στον πόλεμο, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας τουλάχιστον 34.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top