«Πνίγεται» από τις ισχυρές βροχοπτώσεις η νότια Κίνα - Έντεκα αγνοούμενοι, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Πνίγεται» από τις ισχυρές βροχοπτώσεις η νότια Κίνα - Έντεκα αγνοούμενοι, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Έντεκα άνθρωποι αγνοούνται μετά από καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη νότια Κίνα, ανέφεραν τη Δευτέρα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Ισχυρές βροχοπτώσεις «έπνιξαν» τις τελευταίες ημέρες στην αχανή νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, φουσκώνοντας τα ποτάμια και αυξάνοντας τους φόβους για σοβαρές πλημμύρες που, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν φαινόμενα που «βλέπουμε μόνο μία φορά ανά αιώνα».

«Συνολικά 11 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν πολλές περιοχές της Γκουανγκντόνγκ τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την τοπική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών. Περισσότεροι από 53.000 άνθρωποι έχουν μετεγκατασταθεί σε ολόκληρη την επαρχία, πρόσθεσε.

Οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, με τις μετεωρολογικές αρχές να προβλέπουν «καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στην Γκουανγκντόνγκ», μια παραθαλάσσια έκταση που συνορεύει με μεγάλες πόλεις όπως το Χονγκ Κονγκ και η Σενζέν.

 

Οι γειτονικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της Φουτζιάν, της Γκουιζού και της Γκουανγκσί, θα επηρεαστούν επίσης από «βραχυπρόθεσμες έντονες βροχοπτώσεις», δήλωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ ζουν περίπου 127 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Την έντονη ανησυχία της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σχέση με την ενέργεια του Φειδία Παναγιώτου να πάρει συνέντευξη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο λεγόμενο «προεδρικό» του ψευδοκράτους.

BEST OF TOTHEMAONLINE