ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Μια ανάσα από το Πάσχα και η αγωνία αρκετών γονιών , κυρίως δημόσιας προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, είναι πότε κλείνουν τα σχολεία.

Είναι φανερό ότι οι αργίες και οι διακοπές του καλοκαιριού, είναι περίοδοι, όπου οι γονείς καλούνται να βρουν λύσεις για την φροντίδα των παιδιών, ώστε να μην επηρεαστεί η επαγγελματική τους ζωή.

Φέτος οι ημερομηνίες κατά τις οποίες τα δημόσια σχολεία σε Δημοτική και Μέση εκπαίδευση θα παραμείνουν κλειστά λόγω διακοπών του Πάσχα τα σχολεία είναι 29η Απριλίου - 10η Μαΐου 2024.

Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τα κοινοτικά νηπιαγωγεία , υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνουν ανοιχτά έως και την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαϊου, ενώ Μεγάλη Παρασκευή (3/5) μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα (6/5) παραμένουν κλειστά, ανοίγοντας ξανά την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024.

Για να λειτουργήσει ένα κοινοτικό νηπιαγωγείο κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες θα πρέπει ο ελάχιστος αριθμός μαθητών του κοινοτικού τμήματος που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν, να μην είναι μικρότερος από το 1/3 του αριθμού των παιδιών που φοιτούν στο κοινοτικό τμήμα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αν για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε ένα κοινοτικό τμήμα φοιτούσαν 21 παιδιά, τότε το τμήμα μπορεί να λειτουργήσει για το Πάσχα με ελάχιστο αριθμό παιδιών 7. Με τον ίδιο τρόπο αν τα παιδιά είναι 25 μπορεί να λειτουργήσει με ελάχιστο αριθμό παιδιών 8 κοκ. 2.13.7

Εφόσον εξασφαλιστεί με την πιο πάνω διαδικασία η λειτουργία του κοινοτικού νηπιαγωγείου για το Πάσχα, στις περιπτώσεις που τα κοινοτικά νηπιαγωγεία συστεγάζονται με τα δημόσια, εάν παραμένουν κενές θέσεις τότε μπορούν να δοθούν σε παιδιά που φοιτούν στα δημόσια τμήματα και ενδιαφέρονται να φοιτήσουν τις πιο πάνω ημερομηνίες. Σε καμία περίπτωση ο αριθμός των παιδιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 ανά τμήμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΈφτασε στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ - Τον υποδέχθηκε ο ΠτΔ, θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο

Έφτασε στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ - Τον υποδέχθηκε ο ΠτΔ, θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε σήμερα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, o ο οποίος έφθασε στην Κύπρο το απόγευμα, για επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top