Ο Λευκός Οίκος θέλει απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Ο Λευκός Οίκος θέλει απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε σήμερα «απαντήσεις» από τις ισραηλινές αρχές μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων μέσα στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας.

«Θέλουμε απαντήσεις», δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Θέλουμε αυτό να αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας».

Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σε επαφή με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους σε σχέση με τις βαθιά ανησυχητικές αναφορές για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα.

«Οι αναφορές αυτές είναι βαθιά ανησυχητικές», δήλωσε ο Σάλιβαν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Είμαστε σε επαφή σε πολλαπλά επίπεδα με την ισραηλινή κυβέρνηση. Θέλουμε απαντήσεις. Θέλουμε να καταλάβουμε ακριβώς τί συνέβη», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Σε κλίμα επιβαρυμένο από νέες εντάσεις, πολιτικές αιχμές και αυξημένη καχυποψία, οδηγούνται σήμερα, οι δύο διαπραγματευτές του Κυπριακού. Η συνάντηση Μενέλαου Μενελάου και Μεχμέτ Ντάνα-η πρώτη μετά την εκλογή του Τουφάν Έρχιουρμάν- δεν αναμένεται να παράξει ουσιαστική πρόοδο, αλλά ήδη λειτουργεί ως βαρόμετρο για το τι έχει αλλάξει και, κυρίως, για το τι δεν έχει.