ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Ανακοίνωσε διάλογο με Κύπριους επιχειρηματίες και εκστρατεία για rebranding της Κύπρου

ΠτΔ: Ανακοίνωσε διάλογο με Κύπριους επιχειρηματίες και εκστρατεία για rebranding της Κύπρου

Την πεποίθηση πως παρά τις πολλαπλές περιφερειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις, η Κύπρος μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο διεθνές ανταγωνιστικό, ασταθές και απρόβλεπτο, περιβάλλον και να καταστεί, όπως στοχοθετείται και στο «Όραμα 2035», ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να ζει κάποιος, να εργάζεται και να δραστηριοποιείται, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοινώνοντας την ίδια ώρα θεσμοθετημένο διάλογο με τους Κύπριους επιχειρηματίες με την πρώτη συνάντηση να προγραμματίζεται στα τέλη Μαΐου στο Προεδρικό στην παρουσία σύσσωμου του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και ότι ο Invest Cyprus θα προκηρύξει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου.

Σε χαιρετισμό του το βράδυ της Πέμπτης στα 16α «IN BUSINESS AWARDS για το 2023» ο ΠτΔ σημείωσε πως την ίδια στιγμή, η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας μας, με τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα διασφαλίζει μια πιο ανθεκτική, βιώσιμη και ανταγωνιστική οικονομία, αξιοποιώντας την εκπαίδευση, την τεχνολογία, την ψηφιοποίηση και την πράσινη οικονομία, βρίσκονται πολύ υψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Και υπέδειξε πως βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας είναι από πλευράς Πολιτείας η δημοσιονομική υπευθυνότητα, ένα σταθερό και ισχυρό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον και φυσικά οι συνεχείς τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

«Αυτό το πλαίσιο καθόρισε τις αποφάσεις μας από τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής μας και αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσει να καθορίζει τις αποφάσεις μας κατά τη διάρκεια της θητείας μας» τόνισε, υποδεικνύοντας εξάλλου πως οι διαδοχικές αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, εκτός από απόδειξη της θετικής προοπτικής της χώρας είναι και μια ψήφος εμπιστοσύνης για τις πολιτικές της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξήγησε πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο και για να πετύχουμε τους στόχους μας, οι κυπριακές επιχειρήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών της Κυβέρνησης.

Και ανακοίνωσε, σε συνέχεια, όπως είπε, των πολύ πετυχημένων, στοχευμένων συναντήσεών με τους ξένους επιχειρηματίες που είχε αποτέλεσμα και την υιοθέτηση βελτιωτικών κινήτρων για προσέλκυση περαιτέρω ποιοτικών επενδύσεων στην Κύπρο, ότι η Κυβέρνηση ξεκινά τον θεσμοθετημένο διάλογο με τους Κύπριους επιχειρηματίες, με στόχο να αξιοποιήσει την πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία τους, να τους παρουσιάσουμε τους πυλώνες, στους οποίους πρόκειται το κράτος να επενδύσει, έτσι ώστε να εργαστούν από κοινού στη βάση συγκεκριμένων στόχων και επιδιώξεων.

Η πρώτη συνάντηση, όπως ανέφερε, προγραμματίζεται στα τέλη Μαΐου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του συνόλου του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επεσήμανε ακολούθως πως είναι στο ίδιο πλαίσιο που η Κυβέρνηση ξεκίνησε και την προσπάθεια για φορολογικό μετασχηματισμό της χώρας που στόχο έχει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, διασφαλίζοντας τη δημοσιονομική ουδετερότητα και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. «Μέσα από την ίδια συλλογιστική, σημαντική είναι και η στήριξη την οποία παρέχουμε στις επιχειρήσεις μας, μέσα από σειρά σχεδίων, κινήτρων και χορηγιών, αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ειδικότερα στον τομέα της Ενέργειας, που είναι σήμερα ίσως η σημαντικότερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως Πολιτεία, ως κοινωνία, ως οικονομία» είπε.

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως η Κυβέρνηση προβαίνει σε δράσεις που στοχεύουν στην αποκατάσταση της φήμης και της αξιοπιστίας της Κύπρου στη διεθνή σκηνή.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι υπάρχει πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα» είπε, προσθέτοντας ότι την περασμένη βδομάδα σε συνάντηση με πιθανούς επενδυτές στο Λονδίνο, το πρώτο θέμα που αναδείχθηκε μέσα από τις συζητήσεις ήταν το όνομα, η φήμη, η αξιοπιστία της Κύπρου στο εξωτερικό.

Αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα και μέσω και της ενίσχυσης των διπλωματικών δεσμών της χώρας η Κυβέρνηση προωθεί την εικόνα της Κύπρου ως αξιόπιστου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στη διεθνή αναγνώριση των κυπριακών επιχειρήσεων.

Και ανακοίνωσε στο πλαίσιο αυτό ότι εντός των επόμενων βδομάδων μετά από απόφαση της Κυβέρνησης, ο Invest Cyprus θα προκηρύξει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της χώρας. Μια δράση στην οποία η Κυβέρνηση θέλει την επιχειρηματική κοινότητα συνοδοιπόρο, όπως πρόσθεσε.

Για τα 16α «IN BUSINESS AWARDS για το 2023» ο ΠτΔ είπε ότι έχουν πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, ως σημείο αναφοράς για τα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας και συνεχάρη την IMH και το περιοδικό IN BUSINESS, που με την αποψινή εκδήλωση αναδεικνύουν και βραβεύουν την αριστείαν στο επιχειρείν.

Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση, προσεγγίζει την επιχειρηματική κοινότητα ως τους πιο στενούς της συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια, τονίζοντας ότι σήμερα, οι κυπριακές επιχειρήσεις – ανεξαρτήτως μεγέθους - αποτελούν την κινητήριο δύναμη της οικονομίας και πως η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, κυρίως σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητα της οικονομίας και τη θωρακίζει σε δύσκολους γεωπολιτικά καιρούς όπως αυτούς που βιώνουμε σήμερα.

Σημείωσε επίσης ότι οι επιχειρήσεις και η επιχειρηματική κοινότητα στην Κύπρο διαδραμάτισε έναν πολύ κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση των ποικίλων προκλήσεων που είχαμε τα τελευταία χρόνια, ευχαριστώντας γι’ αυτό θερμά εκ μέρους της Κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων, τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις.

«Ο δυναμισμός, η δημιουργικότητα, η αφοσίωση στην εργασία, η ευελιξία και το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύουν οι επιχειρηματίες μας έχουν συντελέσει ουσιαστικά στην αναζωογόνηση της οικονομίας μας» ανέφερε σχετικά.

Ο ΠτΔ εξέφρασε περηφάνια για την πληθώρα των επιχειρήσεων του τόπου που επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη, επενδύουν στην εκπαίδευση και την κατάρτιση του προσωπικού τους, στηρίζουν φιλανθρωπικά έργα, προωθούν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του πολιτισμού, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας.

Και υπέδειξε πως οφείλουμε, λοιπόν, να επιβραβεύουμε την πετυχημένη επιχειρηματική δραστηριοποίηση, την εφαρμογή καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων και την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης προς τους επιχειρηματίες μας.

Καταληκτικά ο ΠτΔ διαβεβαίωσε ότι από πλευράς της η Πολιτεία, θα συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικά τις κυπριακές επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι η επιχειρηματικότητα θα έχει όλα τα εφόδια για να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται και να αντιμετωπίζει τις όποιες προκλήσεις προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top