Μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών λόγω ισχυρών ανέμων - Έκκληση στο κοινό από το Τμήμα Δασών

Μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών λόγω ισχυρών ανέμων - Έκκληση στο κοινό από το Τμήμα Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, λόγω του ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι, καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει ενέργειες και δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές. Σε περίπτωση πυρκαγιάς το έργο πυρόσβεσης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, παρακαλείται να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Τονίζεται ότι, το άναμμα φωτιάς οπουδήποτε στην ύπαιθρο απαγορεύεται πλην για την παρασκευή φαγητού εντός των προς τούτο ειδικά επιτρεπόμενων και διαρρυθμισμένων χώρων που βρίσκονται σε οργανωμένους εκδρομικούς και κατασκηνωτικούς χώρους. Το άναμμα φωτιάς εντός των κρατικών δασών ή σε απόσταση 2km από τις παρυφές του συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Επίσης προτρέπεται το κοινό το οποίο χρησιμοποιεί γεωργικά ή άλλα μηχανήματα με τα οποία μπορεί να προκληθεί ανάφλεξη, όπως αυτά είναι εφοδιασμένα με πυροσβεστήρα για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς αλλά και για προστασία της περιουσίας του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE