ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ: Αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές - «Στήθος με στήθος» ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Τρίτο κόμμα το ΕΛΑΜ

Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ: Αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές - «Στήθος με στήθος» ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Τρίτο κόμμα το ΕΛΑΜ

Σκληρή μάχη για την πρωτιά εξακολουθούν να δίνουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση την οποία παρουσίασε το ΣΙΓΜΑ το βράδυ της Παρασκευής, στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές».

Μέσα από τη δημοσκόπηση αναδεικνύεται και το μεγάλο ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τις Ευρωεκλογές σε σχέση με τις προηγούμενες το 2014 και το 2019. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ένα πολύ υψηλό ποσοστό του εκλογικού σώματος δηλώνει σίγουρο για την ψήφο του, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που παρουσίασε το ΣΙΓΜΑ, τον περασμένο Μάρτιο. Σε ότι αφορά στον Δήμο Λευκωσίας, φαίνεται ότι ο Χαράλαμπος Μπρούτζος έχει προβάδισμα έναντι του Νίκου Τορναρίτη, ενώ στον Δήμο Στροβόλου, φαίνεται να υπάρχει ντέρμπι, για τρεις.

Η Έρευνα έγινε από την εταιρεία prime consulting ltd, σε Παγκύπρια κάλυψη 1086 ατόμων ηλικίας 18+ ετών με δικαίωμα ψήφου, για την χρονική περίοδο από τις 14 Μαρτίου μέχρι τις 23 Μαρτίου.

Στην ερώτηση για το ενδιαφέρον για τις Ευρωεκλογές, 59% δηλώνει ΑΡΚΕΤΑ/ΠΟΛΥ σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2014 και το 2019 ποσοστό 74% δηλώνει ΑΠΟΛΥΤΑ /ΜΑΛΛΟΝ ΒΕΒΑΙΟ σε σχέση την ψήφο τους.

Στην ερώτηση εάν οι Ευρωεκλογές διεξάγονταν σήμερα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ισοψηφούν λαμβάνοντας ποσοστά 21%, το ΕΛΑΜ 10% το ΔΗΚΟ 9,5% η ΕΔΕΚ 3% οι Οικολόγοι 2% το VOLT 2% και η ΔΗΠΑ1%

Στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στα έγκυρα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ισοψηφούν λαμβάνοντας ποσοστά 22%, το ΕΛΑΜ 10.5% το ΔΗΚΟ 10% η ΕΔΕΚ 3% οι Οικολόγοι 2% το VOLT 2% και η ΔΗΠΑ 1%.

ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ φαίνεται να αυξάνουν τα ποσοστά συσπείρωσης σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Μαρτίου, σε αντίθεση με το ΕΛΑΜ που φαίνεται η συσπείρωση να είναι ελαφρώς πιο κάτω.

Σε ότι αφορά στους υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές, στον ΔΗΣΥ φαίνεται να έχει προβάδισμα ο Λουκάς Φουρλάς με ποσοστό 54% στο ΑΚΕΛ ο Γιώργος Γεωργίου με ποσοστό 46%, στο ΔΗΚΟ ο Κώστας Μαυρίδης με ποσοστό 58% στο ΕΛΑΜ ο Γεάδης Γεάδη με ποσοστό 39%.

Δημοτικές εκλογές

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Δήμος Λευκωσίας με τον Χαράλαμπο Προύντζο να έχει προβάδισμα έναντι του Νίκου Τορναρίτη. Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Προύντζος λαμβάνει 31% ο Νίκος Τορναρίτης 24% και ο Παναγιώτης Μέντζης 5%

Στον Δήμο Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και Σταύρος Σταυρινίδης φαίνεται να ισοψηφούν με 21% ενώ ο Χρίστος Τσίγκης λαμβάνει ποσοστό 20%.

Στον Δήμο Λεμεσού ο Γιάννης Αρμεύτης έχει προβάδισμα 33% έναντι του νυν Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη με 27% ενώ ο Χρίστος Μιχαηλίδης λαμβάνει ποσοστό 5%.

Στον Δήμο Πάφου, ο νυν Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος έχει προβάδισμα 47% έναντι του Εύρου Λοϊζίδη με ποσοστό 34%.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της έρευνας:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top