ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Ιωάννου: Μεταβαίνει στην Υπουργική Σύνοδο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση - Θα αναλύσει την πολιτική της Κύπρου για τις επιστροφές μεταναστών

K. Ιωάννου: Μεταβαίνει στην Υπουργική Σύνοδο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση - Θα αναλύσει την πολιτική της Κύπρου για τις επιστροφές μεταναστών

Για την Γάνδη, Βέλγιο, αναχωρεί σήμερα Κυριακή ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, όπου θα συμμετάσχει αύριο στην Υπουργική Σύνοδο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, που διοργανώνεται στο περιθώριο της Βελγικής Προεδρίας της ΕΕ.

Οι 27 Υπουργοί αρμόδιοι για θέματα μετανάστευσης θα συζητήσουν την εφαρμογή του Συμφώνου για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, ενώ θα παρουσιαστούν από ορισμένα εκ των κρατών βέλτιστες πρακτικές των εθνικών στρατηγικών για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών, ο κ. Ιωάννου θα αναλύσει την πολιτική που εφάρμοσε η Κυπριακή Δημοκρατία για ενίσχυση του τομέα των επιστροφών.

Ο Κύπριος Υπουργός θα αναφερθεί στη δέσμη μέτρων που υιοθετήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του συνολικού αριθμού των επιστροφών, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας πρώτη, κατ’ αναλογία πληθυσμού, ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ένωσης σε επιστροφές.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 καταγράφηκε αύξηση κατά 66% στις συνολικές επιστροφές μεταναστών σε σύγκριση με το 2022, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2024, η εικόνα παραμένει θετική, με 1.000 περισσότερες αποχωρήσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 30 Απριλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΣε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top