Επαναπατρίστηκαν ακόμη 181 παράτυποι μετανάστες - Συνολικά 3,763 από την αρχή του χρόνου

Επαναπατρίστηκαν ακόμη 181 παράτυποι μετανάστες - Συνολικά 3,763 από την αρχή του χρόνου

Συνολικά 181 υπήκοοι τρίτων χωρών, που βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο, επέστρεψαν την τελευταία εβδομάδα στις χώρες τους, μέσω των διαδικασιών αναγκαστικών και εθελούσιων επιστροφών.

Εννέα από τα πιο πάνω πρόσωπα, επέστρεψαν στη χώρα τους, στο πλαίσιο κοινής πτήσης αναγκαστικής επιστροφής του Οργανισμού FRONTEX, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 25 Απριλίου, από τις ελληνικές αρχές. Η πτήση αυτή αποτελεί την πέμπτη κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής του FRONTEX, στην οποία συμμετέχει η Αστυνομία Κύπρου εντός του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2024, μέχρι και σήμερα έχουν απελαθεί ή επαναπατρισθεί στις χώρες καταγωγής τους, 3763 πρόσωπα, που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο.

* Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Η πρώτη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο κατά τη δεκαετή θητεία του, δημιουργεί, αναμφίβολα υψηλούς συμβολισμούς. Όμως, όσο εξελίσσεται το πρόγραμμά του, τόσο ενισχύεται η αίσθηση ότι η ουσία της πρωτοβουλίας δεν είναι η ανακοίνωση μιας νέας φάσης στο Κυπριακό, αλλά η αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης της διαδικασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE