ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Στις 29 Ιανουαρίου εγκαινιάσαμε τον ετήσιο απολογισμό, που στόχος μας ήταν η διαφανής και έγκαιρη ενημέρωση της κοινωνίας για το τι προγραμματίζει η κυβέρνηση για το 2024 και το τι τίθεται σε τροχιά υλοποίησης», είπε απευθυνόμενος στους Υπουργούς ο Πρόεδρος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες και μεταρρυθμίσεις, με τον μεγάλο στόχο να αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Σημαντικό στοιχείο της υλοποίησης του προγράμματος είναι η συνεχής παρακολούθηση των δράσεων, των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που συστάθηκε η Γραμματεία στην Προεδρία.

«Είδα τον κάθε ένα ξεχωριστά, αλλά επειδή οι πλείστες των δράσεων είναι οριζόντιες, έκρινα σημαντικό σήμερα να έχουμε τούτη τη συνεδρία, έτσι ώστε να δούμε πού βρίσκεται η κάθε μία από τις 88 δράσεις που ανακοίνωσα στις 29 Ιανουαρίου, να δούμε ποιες έχουν υλοποιηθεί, ποιες βρίσκονται για νομοτεχνικό έλεγχο, ποιες έχουν σταλθεί στη νομοθετική εξουσία και έτσι να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα», είπε.

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, θα παρουσιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα diakivernisi.org.cy, όπου ο κάθε Κύπριος πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για όλα όσα έχουν υλοποιηθεί αλλά και πού βρίσκονται οι δράσεις που είναι στο στάδιο υλοποίησης, στο πλαίσιο της λογοδοσίας.

«Σήμερα, θα ξεκινήσουμε Υπουργείο με Υπουργείο και να δούμε πώς όσα έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου, και περισσότερα που προκύπτουν μέσα από παρεμβάσεις ή θέματα που προκύπτουν, γιατί προκύπτουν συνεχώς θέματα, να μπορούμε να πούμε στον κόσμο στο τέλος του χρόνου ότι τα έχουμε υλοποιήσει», κατέληξε.

Δείτε βίντεο:

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top