Έβρος: Ξεκινά η κατασκευή της νέας γέφυρας Ελλάδας και Τουρκίας - Τα χαρακτηριστικά

Έβρος: Ξεκινά η κατασκευή της νέας γέφυρας Ελλάδας και Τουρκίας - Τα χαρακτηριστικά

H κατασκευή της νέας γέφυρας που θα διασχίζει τον ποταμό Έβρο μεταξύ των συνοριακών πυλών των Ιψάλων της Τουρκίας και των Κήπων της Ελλάδας θα ξεκινήσει φέτος.

Ο περιφερειάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, επιθεώρησε την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί η γέφυρα κι αφού ενημερώθηκε για το έργο, δήλωσε ότι η γέφυρα θα επιταχύνει τις διελεύσεις μεταξύ των συνοριακών πυλών.

Θα κατασκευαστεί σε συνεργασία των δύο χωρών

Σύμφωνα με το σχέδιο, το τμήμα της γέφυρας που θα βρίσκεται στην Τουρκία θα κατασκευαστεί από τη Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων, ενώ το τμήμα της γέφυρας που θα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά θα κατασκευαστεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο στόχος της δεύτερης γέφυρας, που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται φέτος, είναι η επιτάχυνση της μεταφοράς των επιβατών και των εμπορευμάτων. Το συνολικό μήκος της γέφυρας θα είναι 811 μέτρα, ενώ το τμήμα πάνω από τον ποταμό θα έχει μήκος 344 μέτρων.

Η γέφυρα, που θα κατασκευασθεί θα έχει 4 λωρίδες κυκλοφορίας με τη μορφή δύο λωρίδων στην κάθε πλευρά και θα διαθέτει επίσης λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πεζοδρόμια.

Η υφιστάμενη γέφυρα 2 λωρίδων κατασκευάστηκε το 1958 για τη διάβαση του ποταμού Έβρου μεταξύ των συνοριακών πυλών, ωστόσο σήμερα -66 χρόνια μετά- αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE