ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έθιμο συνάντησης Επιταφίων τη Μεγάλη Παρασκευή στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία

Έθιμο συνάντησης Επιταφίων τη Μεγάλη Παρασκευή στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία

Το έθιμο συνάντησης Επιταβίων συνεχίζει ο Δήμος Λευκωσίας.

Ο Δήμος Λευκωσίας και οι Ιεροί Ναοί Παναγίας Φανερωμένης, Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη και Αγίου Σάββα, πληροφορούν το κοινό, ότι τη Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, στις 21:30 θα τηρήσουν και φέτος το έθιμο της συνάντησης των Επιταφίων στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας, μετά από την περιφορά των Επιταφίων στην εντός των τειχών πόλη.

Της περιφοράς των επιταφίων θα ηγούνται οι ιερείς και οι εκκλησιαστικές επιτροπές των ναών, συνοδευόμενοι από πολιτειακές, δημοτικές και στρατιωτικές αρχές και προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επίσκοπου Νιτρίας και Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρίας και Πάσης Αφρικής εν Κύπρω, κ. Νικόδημου.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης θα μεταφέρει άγημα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων και θα συνοδεύουν μέλη του 76ου Συστήματος Προσκόπων Στροβόλου. Ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη θα μεταφέρει το 40ον Σύστημα Προσκόπων με τη συνοδεία της μπάντας του 71ου Συστήματος Προσκόπων Καϊμακλίου και ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα θα συνοδεύει το 107ο Συστήμα Προσκόπων Λυκαβηττού και ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top