ΠΑΡΑ-THEMA

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η ΕΔΕΚ, η οποία όπως φαίνεται μέσα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, βρίσκει ξανά τα πατήματά της, ανεβάζοντας τα ποσοστά συσπείρωσης.

Το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα των Σοσιαλιστών είναι η κατάκτηση της 6ης έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο, κάτι που φαίνεται να είναι πλέον εφικτό. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που παρουσίασε ο Αντ1, η ΕΔΕΚ λαμβάνει ποσοστό 4% με συσπείρωση μόλις στο 55%. Με δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ συσπειρώνονται λίγο πριν από την κάλπη κάτι το οποίο βλέπουμε να συμβαίνει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, τότε τα περιθώρια για το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι αρκετά μεγάλα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Αντ1, ο ΔΗΣΥ λαμβάνει ποσοστό 18% και το ΑΚΕΛ 16% χωρίς αναγωγή, με τα δύο κόμματα να εκλέγουν από έναν Ευρωβουλευτή στην πρώτη κατανομή. Με βάση τα έως τώρα ευρήματα, η ΕΔΕΚ μπορεί να εξασφαλίσει την 6η έδρα στην Ευρωβουλή, αφού το μέτρο για την πρώτη κατανομή είναι 16,67%.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην περίπτωση που το κόμμα των Σοσιαλιστών κερδίσει την 6η έδρα στην Ευρωβουλή, ο Ανδρέας Αποστόλου, φαίνεται σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις που γίνονται, να έχει προβάδισμα έναντι των ανθυποψηφίων του. Αυτό βεβαίως μένει να διαφανεί, στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

ΕΓ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top