LIKE ONLINE

«Baby Reindeer»: Νομικά «τρεχάματα» για τον Richard Gadd και το Netflix – «Υψηλού κινδύνου επιτυχία» η σειρά που έχει καθηλώσει;

«Baby Reindeer»: Νομικά «τρεχάματα» για τον Richard Gadd και το Netflix – «Υψηλού κινδύνου επιτυχία» η σειρά που έχει καθηλώσει;

Τη σήμανση «υψηλού κινδύνου» βάζουν νομικοί εμπειρογνώμονες στην επιτυχία της σειράς “Baby Reindeer” του Netflix, κρίνοντας ότι επίκεινται αγωγές. Διευκρινίζουν ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα για να προστατευτούν οι ταυτότητες των πραγματικών ανθρώπων που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη παραγωγή.

Συγκεκριμένα, δικηγόροι δήλωσαν ότι τόσο η πλατφόρμα όσο και ο δημιουργός της σειράς Richard Gadd θα έπρεπε να είχαν αλλάξει περισσότερες βασικές λεπτομέρειες για να σταματήσουν τη δράση των αποκαλούμενων «ντετέκτιβ της πολυθρόνας», οι οποίοι προσπαθούν να κυνηγήσουν τους ανθρώπους, στους οποιους βασίζονται οι χαρακτήρες της σειράς, στην καθημερινότητά τους.

Η υπόθεση και η ιδιαιτερότητα του «Baby Reindeer»

Η σειρά του Netflix που έχει χαρακτηριστεί από σκοτεινή, δραματική έως και «περίεργα αστεία» είναι μια αληθινή ιστορία, γραμμένη από αλλά και με πρωταγωνιστή τον Richard Gadd, ο οποίος διασκεύασε το μονόπρακτο του (το οποίο έχει βραβευθεί) σε μια μίνι σειρά επτά επεισοδίων.

Η ιστορία εστιάζει στην παράξενη και πολυεπίπεδη σχέση του κωμικού Donny Dunn (Gadd) με μια γυναίκα ονόματι Martha (Jessica Gunning), της οποίας η αρχικά φιλική συμπεριφορά διαμορφώνεται αλλιώς καθώς αρχίζει να παρακολουθεί τον Donny αδιαλλείπτως.

Η πρώτη τους «τριβή» δεν προμηνύει τι θα ακολουθήσει: Εργαζόμενος στη βάρδια του ως μπάρμαν, ο Donny δείχνει μια πράξη καλοσύνης στη Martha, μια πελάτισσα ιδιαιτέρως ευάλωτη.

Η τυχαία τους συνάντηση θα φέρει μια εμμονή που απειλεί να καταστρέψει τις ζωές και των δύο και αναγκάζει τον Donny να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που τον κυριεύει.

Αληθινή ιστορία…

«Είναι μια αληθινή ιστορία», αναφέρει ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς, προσθέτοντας ότι πάντα ήξερε ότι ήταν μια ιστορία που θα ήθελε να διηγηθεί. «Κατά έναν περίεργο τρόπο, άρχισα να αισθάνομαι για πρώτη φορά ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή ιστορία κατά τη διάρκεια της ίδιας της δοκιμασίας. Ήταν μια από τις πιο έντονες περιόδους, όταν άκουγα αυτά τα φωνητικά μηνύματα. Πήγαινα για ύπνο το βράδυ και αυτά τα φωνητικά μηνύματα – τα λόγια της αναπηδούσαν στα βλέφαρά μου».

Ο Gadd δήλωσε ότι η ιστορία είναι «συναισθηματικά πολύ αληθινή», δηλώνοντας στον Guardian ότι «τον παρακολουθούσαν και τον κυνηγούσαν σοβαρά».

«Όμως θέλαμε να υπάρχει στη σφαίρα της τέχνης, καθώς και να προστατεύει τους ανθρώπους στους οποίους βασίζεται», ανέφερε.

Οι χαρακτήρες

Ο ίδιος ο Gadd πρωταγωνιστεί ως Donny Dunn, ένας επίδοξος stand-up κωμικός, και η Jessica Gunning υποδύεται τη Martha, μια γυναίκα που δημιουργεί δεσμό με τον Donny.

Ακόμη, η Nava Mau συμπρωταγωνιστεί ως Teri, μια Αμερικανίδα θεραπεύτρια και τρανς γυναίκα που γνωρίζει τον Donny μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών.

Ο Tom Goodman-Hill υποδύεται τον Darrien, έναν επιτυχημένο τηλεοπτικό συγγραφέα και πιθανό μέντορα του Donny.

Πηγές: dailymail.co.uk | The Guardian/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top