ΔΙΕΘΝΗ

Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο

Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο

Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζεται από τον αμερικανικό στρατό ανοικτά της Γάζας για να επισπευστεί η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον θύλακο μέσω Κύπρου αναμένεται να ανοίξει μέσα σε μερικές ημέρες, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες παρεμποδίζουν τις προετοιμασίες, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια Τζον Κίρμπι.

Εξάλλου, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε ότι δεν βλέπει κάποια ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γάζα, αλλά πρόσθεσε ότι εφαρμόζονται επαρκή μέτρα για την ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού.

«Δεν θα συζητήσω πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών στο βήμα. Αλλά δεν βλέπω αυτή τη στιγμή ενδείξεις ότι υπάρχει ενεργή πρόθεση για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Όστιν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Τούτου λεχθέντος… είναι εμπόλεμη ζώνη και μπορούν να συμβούν μια σειρά από πράγματα, και θα συμβούν μια σειρά από πράγματα» είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top