Στο «πόδι» η Αστυνομία: Εντόπισε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από εκκλησία

Στο «πόδι» η Αστυνομία: Εντόπισε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από εκκλησία

Συνεχίζονται οι δράσεις της Αστυνομίας με ελέγχους και περιπολίες, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες και τα ξημερώματα σήμερα, τα ακόλουθα περιστατικά:

Στην επαρχία Λεμεσού, χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε σε οικία όπου διαμένει 27χρονος, εντοπίστηκαν σε κουτιά, 113 κροτίδες, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης. Ο 27χρονος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και στη συνέχεια αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε κοντά σε εκκλησία, χθες βράδυ, εντοπίστηκαν σε ανοικτό χώρο, δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (πλαστικά μπουκάλια νερού που περιείχαν εύφλεκτη ύλη και στα οποία ήταν προσκολλημένες κροτίδες).

Στην επαρχία Λάρνακας, γύρω στις 5μ.μ.χθες, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο όχημα που οδηγούσε 25χρονος. Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν, δύο κουτιά που περιείχαν 40 κροτίδες το κάθε ένα. Ο 40χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, γύρω στις 6.50μ.μ.χθες, μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, αντιλήφθηκαν ένα όχημα να κινείται ύποπτα κοντά σε εκκλησία. Από το εν λόγω όχημα, αφού σταμάτησε, κατέβηκαν δύο νεαρά πρόσωπα τα οποία επιχείρησαν να θέσουν φωτιά σε σωρούς από ξύλα, ενώ αφού αντιλήφθηκαν τα μέλη της Αστυνομίας, τράπηκαν σε φυγή. Από εξετάσεις που έγιναν, προέκυψε μαρτυρία εναντίον πέντε προσώπων ηλικίας από 16 μέχρι 18 ετών, τα οποία ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς, για αδικήματα που αφορούν αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις και αφέθηκαν ελεύθερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE