ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές.

Παράλληλα, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Από την κινητοποίηση και εκστρατεία της Αστυνομίας τις τελευταίες μέρες, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν οποιοιδήποτε τραυματισμοί προσώπων.

Γύρω στις 10.30 χθες βράδυ, η Αστυνομία έγινε δέκτης τηλεφωνημάτων που ανάφεραν ότι, στο δρόμο Ύψωνα προς Ερήμη, υπήρχαν συγκεντρωμένα αρκετά νεαρά πρόσωπα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και έριχναν βόμβες μολότοφ και κροτίδες σε διερχόμενα οχήματα.

Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Αντιοχλαγωγικής ομάδας και της ΜΜΑΔ τα οποία μόλις στάθμευσαν τα περιπολικά, δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου άτομα με βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα ευθείας τροχιάς, κροτίδες και πέτρες. Τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν στη χρήση χημικών για τη διάλυση των πιο πάνω ατόμων.

Κατά την επίθεση, τα πιο πάνω πρόσωπα έθεσαν φωτιά σε ένα από τα υπηρεσιακά οχήματα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ άλλα τέσσερα περιπολικά οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές. Τα πιο πάνω πρόσωπα, εκμεταλλευόμενα και την απουσία φωτισμού στη συγκεκριμένη περιοχή, τράπηκαν σε φυγή. Από το σημείο εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο μπουκάλια τα οποία περιείχαν εύφλεκτη ύλη και εντοπίστηκαν κοντά στο περιπολικό που καταστράφηκε από τη φωτιά.

Επίσης, γύρω στις 4.10 χθες το απόγευμα, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο το οποίο κινείτο σε περιοχή κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στη Λεμεσό. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 18χρονος κάτοικος Λεμεσού και κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στον χώρο αποσκευών του οχήματος του, μια τσάντα η οποία περιείχε συνολικά 1,807 εργοστασιακές κροτίδες. Ο 18χρονος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Στη Λευκωσία, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν σε σχολείο στην περιοχή Στροβόλου όπου, ανέκοψαν συγκεκριμένο όχημα το οποίο εξερχόταν από το εν λόγω σχολείο. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 19χρονος κάτοικος Λευκωσίας ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών του οχήματος του, 11 εκτοξευτήρες πυροτεχνημάτων, και 115 κροτίδες. Ο 19χρονος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Στη Λάρνακα, μέλη των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας, ανέκοψαν όχημα το οποίο κινείτο στη λεωφόρο Μακαρίου στην Πύλα και οδηγείτο από γυναίκα ηλικίας 42 ετών, έχοντας ως συνεπιβάτη το 13χρονο παιδί της. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στο όχημα 40 κροτίδες και δύο πυροτεχνήματα. Επίσης, στην ίδια λεωφόρο, τα μέλη των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας, ανέκοψαν όχημα που οδηγείτο από 49χρονο, έχοντας ως συνεπιβάτη το 14χρονο παιδί του. Εντός του οχήματος, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα, 80 κροτίδες και δύο πυροτεχνήματα. Τα πιο πάνω πρόσωπα, οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Βορόκλινης όπου ανακρίθηκαν και θα κλητευθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στην επαρχία Πάφου, μέλη της Αστυνομιας ανέκοψαν για έλεγχο άντρα ηλικίας 21 ετών, ο οποίος κινείτο πεζός κοντά σε εκκλησία από όπου προηγουμένως γινόταν χρήση κροτίδων. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του 17 εργοστασιακές κροτίδες. Ο 21χρονος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Τέλος, στην επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα στο Κίτι, λήφθηκε πληροφορία που αφορούσε σε 70 νεαρά πρόσωπα τα οποία προκαλούσαν ανησυχία λόγω του ότι άγνωστοι είχαν κάψει τη σωρό από ξύλα της λαμπρατζιάς τους.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού η φωτιά είχε επεκταθεί σε παρακείμενα κυπαρίσσια. Μετέβησαν επίσης μέλη της Αστυνομίας για εξασφάλιση του χώρου για το πυροσβεστικό όχημα και ρύθμιση της τροχαίας κίνησης.

Τα νεαρά πρόσωπα που βρίσκονταν στο σημείο έριξαν αριθμό κροτίδων προς τα μέλη της Αστυνομίας καθώς και εντός παρακείμενης οικίας ιδιοκτησία 73χρονου. Τα μέλη της Αστυνομίας επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Από την ρίψη κροτίδων, εκδηλώθηκε φωτιά σε διάφορα σημεία εντός της αυλής της οικίας του 73χρονου, καθώς και στην πέργολα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έριξαν πέτρες, σπάζοντας υαλοπίνακες της εν λόγω οικίας. Στη συνέχεια με την επέμβαση των μελών της Αστυνομίας η τάξη αποκαταστάθηκε και τα νεαρά πρόσωπα τράπηκαν σε φυγή.

Αργότερα, τα νεαρά πρόσωπα φέρονται να επέστρεψαν στο σημείο όπου έριξαν ξανά πέτρες κατά της οικίας του 73χρονου, προκαλώντας ζημιές σε πορτοπαράθυρα. Με την άφιξη της Αστυνομιας, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή.

Η Αστυνομία παραμένει προσηλωμένη στην υπηρεσία της κοινωνίας με σκοπό την εξασφάλιση της ασφάλειας του κοινού και συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες για πρόληψη και πάταξη του άκρως επικίνδυνου φαινομένου της κατοχής και χρήσης κροτίδων, της πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της παραβατικότητας και του εγκλήματος γενικότερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμόΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top