ΔΙΕΘΝΗ

«Κακόβουλος παράγοντας» πίσω από χακάρισμα του βρετανικού ΥΠΑΜ, λέει ο Σαπς

«Κακόβουλος παράγοντας» πίσω από χακάρισμα του βρετανικού ΥΠΑΜ, λέει ο Σαπς

Τα στοιχεία μισθοδοσίας περίπου 270.000 μελών στρατιωτικού προσωπικού του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας υπεκλάπησαν από «κακόβουλο παράγοντα», επιβεβαίωσε με έκτακτη δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς.

Παρά τα πρωινά δημοσιεύματα ότι η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί πως το χακάρισμα έγινε από την Κίνα, ο κ. Σαπς -όπως αναμενόταν- δεν κατονόμασε τη χώρα. Είπε, ωστόσο, ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί η ανάμιξη ξένου κράτους».

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε πάντως πως το σύστημα που χακαρίστηκε ανήκε σε εταιρεία συμβεβλημένη με το Υπουργείο και όχι στο δίκτυο εθνικής ασφαλείας ή στρατιωτικών πληροφοριών.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν ενδείξεις πιθανών λαθών στον τομέα της ασφάλειας από τη συγκεκριμένη εταιρεία, οι οποίες εξετάζονται.

Ο κ. Σαπς είπε το σύστημα περιείχε στοιχεία τακτικών, εφέδρων αλλά και βετεράνων στρατιωτών. Συγκεκριμένα υπεκλάπησαν ονόματα, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και σε κάποιες περιπτώσεις διευθύνσεις κατοικίας.

Αναφέρθηκε δε σε ένα σχέδιο οκτώ σημείων το οποίο θα εφαρμόσει το Υπουργείο Άμυνας για να αντιμετωπίσει το θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διερεύνηση, κατασχέσεις και οργανωμένο έγκλημα – Ο επικίνδυνος κόσμος των ναρκωτικών μέσα από υποθέσεις της ΥΚΑΝ

Ημέρα του Πατέρα: Προτάσεις για δώρα στον πρώτο μας σούπερ-ήρωα - Από βιβλία μέχρι προϊόντα τεχνολογίας και κοσμήματα

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

«Στον φούρνο» και αυτό το Σαββατοκύριακο - Μέχρι ποια ώρα ισχύει η κίτρινη προειδοποίηση  - Αλλάζει το σκηνικό τη Δευτέρα

ΠτΔ για Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s: «Επιβεβαιώνει τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας»Επισκέπτεται σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Πάφου ο Πρόεδρος

Επισκέπτεται σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Πάφου ο Πρόεδρος

Τις κοινότητες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου επισκέπτεται το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδούλιδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top