Στην συνάντηση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα.
Η συνάντηση της κ. Ολγκίν με τον ΠτΔ ορίστηκε για τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης και με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ στις 12.00 το μεσημέρι.
Τις προηγούμενες μέρες η προσωπική απεσταλμένη του κ. Γκουτέρες είχε μαραθώνιο επαφών σε Αθήνα, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο αλλά και Μόσχα, ενώ χθες συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, έχει προγραμματιστεί ήδη και δεύτερη συνάντηση με την κ. Ολγκίν η οποία θα παραμείνει στο νησί έως τις 14 Μαΐου.
Ο κ. Λετυμπιώτης επανέλαβε τη σημασία της διασύνδεσης των Ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο Κυπριακό και το θετικό μήνυμα που στάληκε από Λευκωσία και ΕΕ.