ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Ζητά εξηγήσεις για τους μειωμένους ελέγχους περιεχομένου στο X

Κομισιόν: Ζητά εξηγήσεις για τους μειωμένους ελέγχους περιεχομένου στο X

Πληροφορίες για τη μείωση των ελέγχων στο περιεχόμενο, που κυκλοφορεί στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) σε λιγότερες γλώσσες της ΕΕ, καθώς και για τα μέτρα που έχει λάβει η εταιρεία για μετριασμό πιθανών κινδύνων της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ άλλων για τις εκλογικές διαδικασίες, ζήτησε η Κομισιόν με επίσημο αίτημα στο πλαίσιο της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA).

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν ζητά λεπτομερείς πληροφορίες και εσωτερικά έγγραφα που αφορούν τους πόρους που η εταιρεία διαθέτει για τους ελέγχους (moderation) που οφείλει να κάνει στα όσα αναρτώνται στην πλατφόρμα X.

Αφορμή για το αίτημα ήταν αναφορά στην τελευταία έκθεση διαφάνειας, την οποία δημοσιοποίησε η εταιρεία στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της βάσει της DSA. Από την έκθεση προκύπτει, σύμφωνα με την Κομισιόν, πως η εταιρεία προχώρησε σε περικοπές σχεδόν 20% στο προσωπικό της ομάδας συντονιστών περιεχομένου (content moderators) σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2023.

Όπως σημειώνεται, οι περικοπές αυτές μείωσαν τη γλωσσική κάλυψη των ελέγχων από μόλις 11 γλώσσες της ΕΕ σε επτά (σύμφωνα με την έκθεση, οι επτά αυτές γλώσσες σήμερα είναι τα ολλανδικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά και τα ισπανικά).

Η Κομισιόν ζητά επίσης περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκτιμήσεις κινδύνου και τα μέτρα μετριασμού της εταιρείας για τα ρίσκα που προκύπτουν από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όσον αφορά τις εκλογικές διαδικασίες, τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η επίσημη διαδικασία αξιολόγησης για το κατά πόσο η πλατφόρμα X παραβιάζει πρόνοιες της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023 και αφορά τους τομείς της διαχείρισης κινδύνων, ελέγχων περιεχομένου, τη διαφάνεια στη διαφήμιση και στην πρόσβαση σε δεδομένα για ερευνητές.

Τον Δεκέμβριο του 2023 η Επιτροπή κίνησε επίσημη διαδικασία κατά του X για να αξιολογήσει κατά πόσον ενδέχεται το X ενδέχεται να έχει παραβιάσει την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες σε τομείς που συνδέονται με τη διαχείριση κινδύνου, τον έλεγχο περιεχομένου, τις πρακτικές χειργαγώγησης των αποφάσεων των χρηστών (dark patterns), τη διαφάνεια των διαφημίσεων και την πρόσβαση των ερευνητών σε δεδομένα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμόΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top