Γαλλία: Έφτασε στη Μασσαλία το ιστιοφόρο Belem με την Ολυμπιακή Φλόγα

Γαλλία: Έφτασε στη Μασσαλία το ιστιοφόρο Belem με την Ολυμπιακή Φλόγα

Στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας έφτασε το ιστιοφόρο Belem, μεταφέροντας τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, που άναψε στην αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου.

Στο σημείο βρίσκονται χιλιάδες κόσμου για την υποδεχθούν, με το σκηνικό να εντυπωσιάζει, ενώ περισσότερα από χίλια σκάφη συνοδεύουν την «παρέλαση» του Belem γύρω από τον κόλπο της Μασσαλίας.

Η τελετή υποδοχής περιλαμβάνει επίδειξη από τα τζετ του Patrouille de France, της ακροβατικής ομάδας της γαλλικής αεροπορίας.

Παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η ολυμπιακή φλόγα θα παραδοθεί στους λαμπαδηδρόμους, με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου αναμένεται να φτάσει στις 26 Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Το ιστιοφόρο Belem ξεκίνησε στις 27/4 το ταξίδι του από την Ελλάδα για τη Γαλλία, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE