ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων

Την στιγμή που η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» τόσο τους μισθούς των καταναλωτών όσο και τα εισοδήματα των επιχειρήσεων, μια νέα τάση φαίνεται να επικρατεί στον τομέα των κέντρων αναψυχής.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ThemaOnline ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) Φάνος Λεβέντης, αυτή την στιγμή επικρατεί το φαινόμενο της συνεχούς λειτουργίας νέων κέντρων αναψυχής.

«Αυτό που διαπιστώνω και εγώ είναι πως συνεχώς ανοίγουν νέα κέντρα, υπάρχει μια τάση αλλά κάποια άλλα αναγκαστικά θα κλείσουν. Η πίτα είναι η ίδια και δεν μεγαλώνει, απλά αυξάνονται αυτοί που κόβουν από την ίδια πίτα. Δεν μπορούν όμως να είναι όλα τα κέντρα βιώσιμα. Το φαινόμενο της συνεχούς λειτουργία νεών κέντρων αναψυχής μας εκπλήσσει, που δεν είναι βέβαιη η βιωσιμότητα όλων», εξήγησε.

Ερωτηθείς αν πρόκειται για νέα κέντρα αλυσίδων ή μικρομεσαίες/οικογενειακές επιχειρήσεις, ο κ. Λεβέντης απάντησε πως παρατηρείται και η τάση των αλυσίδων αλλά και η τάση των μεμονωμένων επιχειρήσεων.

«Κινδυνεύουν όλες ανεξάρτητα, αν και οι αλυσίδες είναι λίγο πιο αυστηρές στο να επιτρέψουν σε κάποιο να λειτουργεί σε ένα χώρο αλλά και στην επιλογή τοποθεσιών», πρόσθεσε.

«Καταπέλτης» η ακρίβεια

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι κάθε επιχείρηση επηρεάζεται αναπόφευκτα και από την ακρίβεια.

«Η ακρίβεια είναι καταπέλτης για τον τομέα της φιλοξενίας. Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να σταθούν ζωντανές αλλά οι επισκέπτες είναι και οι ίδιοι σε δύσκολη θέση λόγω της μειωμένης οικονομικής δυνατότητας. Είναι δίκοπο μαχαίρι, μπρος γκρεμός και πίσω ρεύμα», σημείωσε.

Αναφορικά με τις τιμές, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι έχουν ανέβει σε σημείο που μπορεί να μην υπάρχουν πολλά άλλα περιθώρια για περαιτέρω αυξήσεις.

«Αυξήθηκαν οι τιμές ειδικά στο ποτό. Το κρασί ανέβηκε σημαντικά, σε κάποιες περιπτώσεις θα έλεγα και αδικαιολόγητα. Βάζοντας τα όλα στην εξίσωση, καταλήγουμε ότι έχουμε ενώπιον μας τεράστιες δυσκολίες βιωσιμότητας», επεσήμανε.

Πώς κινήθηκαν τα κέντρα αναψυχής το Πάσχα

Ερωτηθείς για την κίνηση των κέντρων αναψυχής το Πάσχα και αν όντως ήταν κατά 50% μειωμένη, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι υπήρξε μείωση που δεν είναι εύκολο να αποτυπωθεί με ένα ασφαλές ποσοστό.

«Για το 50% μειωμένη κίνηση έγινε δήλωση από εκπρόσωπο οργάνωσης στην Πάφο που είχε κρίνει με βάση τα δεδομένα της Πάφου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν είναι εύκολο να έχουμε ένα ασφαλές ποσοστό που να καταδεικνύει την μείωση σε αυτό το ποσοστό», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης, είναι δεδομένο πως υπήρξε μείωση στην κίνηση αφού αρκετοί χώροι έμειναν κλειστοί από την Μεγάλη Παρασκευή.

«Κάποια έκλεισαν την Μεγάλη Παρασκευή και άνοιξαν την Δευτέρα ενώ κάποιοι άνοιξαν Τρίτη και ενδεχομένως κάποιοι άνοιξαν την Τετάρτη. Με βάση και των καιρικών συνθήκων που είχαμε, ο κόσμος περιορίστηκε στα σπίτια του πιο πολύ ενώ και τα ταξίδια ήταν σε πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά, τα οποία με βάση τα στοιχεία των τουριστικών πρακτόρων ενδεχομένως να κατέγραψαν ρεκόρ», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top