ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Περδίκης: Πρέπει να δοθεί μια λογική πληροφόρηση για τις διαπραγματεύσεις

Γιώργος Περδίκης: Πρέπει να δοθεί μια λογική πληροφόρηση για τις διαπραγματεύσεις

Το γεγονός ότι η ε/κ διαπραγματευτική ομάδα επιλέγει την συσκότιση για τα διαμειφθέντα στις διαπραματεύσεις “είναι εξαιρετικά ύποπτο και δημιουργεί στον κάθε λογικό πολίτη εύλογες ανησυχίες και αντανακλαστικά αρνητικά”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Μετά από συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Περιουσιών Κατεχομένων, ο κ. Περδίκης είπε ότι “ εάν θέλουν να βοηθήσουν στην αποδοχή μιας βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος πρέπει να δωσουν μια λογική πληροφόρηση στους άμεσα ενδιαφερόμενους σε ότι αφορά το περιουσιακό και τον κυπριακό λαό εν γένει σε ότι αφορά την προτεινόμενη λύση διότι υπάρχει προτεινόμενη λύση και πρέπει να ενημερωθεί ο κυπριακός λαός προς το που οδηγούνται τα πράγματα”.

Πρόσθεσε πως “είναι για αυτό που το Κίνημα Οικολόγων ζήτησε την συζήτηση του Κυπριακού στην Ολομέλεια της Βουλής”.

“Δεν ζητήσαμε να συζητηθεί τώρα και βεβαίως θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, είπε ο κ. Περδίκης λέγοντας ότι “είναι έγκλημα κατά της Δημοκρατίας η ίδια η Βουλή να αποφασίζει ότι δεν θέλει να συζητήσει το κυπριακό πρόβλημα όπως δυστυχώς έκανε χθες για αυτό και καλώ τους αρχηγούς των μεγάλων πολιτικών κομμάτων να το ξενασκεφτούν, εάν δηλαδή επιμένουν ότι το μείζον θέμα, το Κυπριακό, που απασχολεί τον κυπριακό λαό θα πρέπει να βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες και σε σε σφραγισμένα δωμάτια”.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων είπε ότι “οφείλουν τα πολιτικά κόμματα να ζητήσουν περισσότερη ενημέρωση, οφείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δώσει αυτή την ενημέρωση όπως οφείλει και ο πολιτικός κόσμος να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους και τον κυπριακό λαό εν γένει και σε αυτή την θέση ως Κίνημα Οικολόγων θα επιμείνουμε”.

Ανέφερε πως “είναι πράγματι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς ότι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες περιουσιών δεν ενημερώνονται και δεν έχουν πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις” λέγοντας ότι “έχουμε σοβαρό έλλειμμα πληροφόρησης και κατά την άποψή μας σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας στο θέμα των διαπραγματεύσεων”.

Ο κ. Περδίκης είπε πως “θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του διαπραγματευτή να ενημερώσουν τον κυπριακό λαό και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα για τα λεγόμενα μαύρα γράμματα των συγκλίσεων, εκείνα δηλαδή τα σημεία στα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης έχουν συμφωνήσει ότι έχουν φθάσει σε ακτίνα πλήρους συμφωνίας, έχουν συγκλίσεις σε βαθμό συμφωνίας”.

Πιστεύουμε, συνέχισε, “ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα και για τα μπλε και τα κόκκινα γράμματα, να δουν ποιες είναι οι θέσεις των Ε/κ και των Τ/κ γιατί κάπου στην μέση θα είναι η συμφωνία”.

“Πρέπει να ενημερωθεί ολόκληρος ο κυπριακός λαός για τα λεγόμενα μαύρα γράμματα, αυτά τα οποία έχουν λίγο – πολύ συμφωνηθεί, είναι υποχρέωσή τους να δώσουν στον κυπριακό λαό αυτή την ενημέρωση και κυρίως στους εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και να πω ότι τέτοια πρακτική εφαρμόζει ο παράνομος ηγέτης, Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους σε τακτικές συνεδρίες”, είπε ο κ. Περδίκης.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως “έχουμε ζητήσει να επισκεφθούμε ξανά το Προεδρικό Μέγαρο, να ξαναδιαβάσουμε τα έγγραφα, αν υπάρχουν εξελίξεις που εγιναν στο ενδιάμεσο να ενημερωθούμε και το πρώτο κεφάλαιο το οποίο θα ξαναδιαβάσουμε είναι αυτό του περιουσιακού και βεβαίως θα σας δώσουμε την ενημέρωση που θα  έχουμε και ελπίζω ότι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε τα νέα να είναι θετικά γιατί ως τωρα κατά την άποψή μου είναι αρνητικά”.

Ο Γιώργος Ματθαίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Περιουσιών Κατεχομένων, δήλωσε ότι  σήμερα μετά και την συνάντησή μας με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, “πέσαμε από τα σύννεφα γιατί ακούσαμε πράγματα τα οποία όταν μιλούσαμε με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς μας τα απέκρυβαν και μας έλεγαν ψέματα”.

Πρόσθεσε ότι “εμείς ως ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα, έχοντας πλήρη συναίσθηση του ατομικού διαιώματος ιδιοκτησίας, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα παντού ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε οποιεσδήποτε εκπτώσεις πάνω σε αυτό το ατομικό δικαίωμα το οποίο κατωχυρώνεται και από τα ΗΕ και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και από όλα τα ευνομούμενα κράτη παγκοσμίως”.

Ο κ. Ματθαίου είπε ότι “θα πρέπει να επανέλθουμε σε συναντήσεις μαζί τους για να δώσουν διευκρινίσεις γιατί από όσα ακούσαμε από το Κίνημα Οικολόγων φαίνεται ότι ορισμένα πράγματα έχουν ήδη συμφωνηθεί και είναι εις βάρος μας κάτι που δεν θα το δεχθούμε”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top