ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Εκστρατεία πραγματοποίησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή κατά την περίοδο από 15 Απριλίου μέχρι 19 Απριλίου 2024 με στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα πώλησης επίπλων.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης μιλώντας στο ThemaOnline ανέφερε ότι «οι κυριότερες παραβιάσεις αφορούσαν την ανάρτηση τιμών»

Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής, ελέγχθηκε κατά πόσο:

 

  • Αναγράφονται τιμές στα προϊόντα που εκτίθενται προς πώληση.

 

  • Εάν στην τελική αναγραφόμενη τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

 

  • Εάν οι τιμές πώλησης των προϊόντων είναι ευδιάκριτες.

 

  • Εάν αναγράφονται οι τιμές στα προϊόντα που εκτίθενται σε βιτρίνες.

 

  • Εάν οι εκπτωτικές και προωθητικές ενέργειες είναι αληθής.

 

  • Εάν αναρτάται ενημέρωση για την πολιτική επιστροφών.

 

Όσο αφορά τις παραβιάσεις για τις αναρτήσεις τιμών, ο κύριος Καραγιώργης σημείωσε ότι «η Υπηρεσία έλεγξε εάν υπήρχαν τιμές στη βιτρίνα και εντός καταστήματος καθώς και εάν ήταν ευδιάκριτες, το ίδιο έπραξε και για την πολιτική επιστροφών»

«Για τις παραβιάσεις που έχουν να κάνουν με τις εκπτώσεις, η Υπηρεσία έλεγξε εάν η έκπτωση που αναγραφόταν ίσχυε καθώς και εάν υπήρχε λογικός αριθμός προϊόντων που είχαν έκπτωση», πρόσθεσε.

Παγκύπρια έχουν ελεγχθεί συνολικά 125 υποστατικά και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών, καταδεικνύουν πλήρη συμμόρφωση σε ποσοστό 61%, από την πρώτη επιθεώρηση που διενεργήθηκε.

Στα υπόλοιπα υποστατικά με ποσοστό 39%, εντοπίστηκαν παραβάσεις, δόθηκαν γραπτές συστάσεις και ζητήθηκε συμμόρφωση με τις πρόνοιες της νομοθεσίας εντός τριών ημερών.

Κατά τους επανελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε πλήρης συμμόρφωση, εκτός από μία περίπτωση για την οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία επίσημης έρευνας με πιθανή την έκδοση διοικητικής απόφασης.

Μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή εξήγησε ότι «προσπαθούμε από το 2022 να εκπαιδεύσουμε τις επιχειρήσεις για να εφαρμόζουν σωστά τις νομοθεσίες γιατί κάποιες φορές υπάρχει μια δυσκολία στην κατανόηση αναφορικά με τις οδηγίες που πρέπει να εφαρμόζουν αλλά και τους κανονισμούς»

«Από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι και σήμερα κάναμε 71 διαλέξεις σε μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που έχουν και μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο. Εάν κρίνουμε ότι γίνονται κατ’ επανάληψη παραβιάσεις νομοθεσίας, εφαρμόζουμε την εξουσία που μας δίνει ο νόμος», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «οι έλεγχοι γίνονται καθημερινά στην αγορά αλλά τώρα κάνουμε και θεματικές. Τον περασμένο μήνα κάναμε πάνω στα περίπτερα, αυτόν τον μήνα κάναμε στα έπιπλα, τον άλλον μήνα θα κάνουμε στις υπεραγορές, πάμε δηλαδή και στοχευμένα μία μέρα και ελέγχουμε όλη την αγορά σε συγκεκριμένο τομέα»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΣε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top